Főtámogatónk: szerencsejatek

Gyöngyösi győzelem a visszavágón

A felkészülési időszak végéhez közeledve az élvonalbeli B. Braun Gyöngyöst fogadta az SBS Eger-Eszterházy kedd délután a Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban. A mérkőzés a múlt heti, ötgólos gyöngyösi győzelemmel zárult felkészülési találkozó visszavágója volt. A két csapat összecsapása a papírformának megfelelően alakult, 32-40 lett a végeredmény. A mérkőzést Gulyás István, a gyöngyösiek edzője, Csík János, az SBS Eger-Eszterházy edzője és Szabó Péter, csapatunk balátlövő játékosa értékelte.

Gulyás István:

A mai volt az utolsó felkészülési meccs a szeptember 6-ai bajnoki rajt előtt. Hogyan sikerül a felkészülési időszak?

A bajnokság alatt dől majd el, mennyire volt eredményes a felkészülés. Sok edzőmeccset játszottunk, amelyekből a legtöbbször pozitívan jöttünk ki. A győzelmeket nagyon fontosnak tartom, hiszen ezek kovácsolják össze a társaságot, és a hibajavítás is egyszerűbb egy győztes mérkőzés után.

Ahogyan az előző héten, most sem hagyták felzárkózni az Egert. Hogyan értékeli az összecsapást, mennyire elégedett?

A mai meccs nem a terveink szerint alakult, szerettük volna az egrieket 20 gólon tartani. Az első félidőben leginkább a védekezésben voltak hiányosságok, a második félidőben pedig kommunikációs problémákkal küzdöttünk. Ettől függetlenül nagyon hasznos volt az edzőmeccs, sokkal többet számít, mint egy edzés.

 

Csík János:

Nagy változások történtek a keretben, gyakorlatilag új csapatot kellett kialakítani. Elegendő volt az idő arra, hogy összekovácsolódjanak a fiúk?

 

Van még min javítani, főleg a teljesítményeken. Az, hogy a gyöngyösiek ma nyertek, papírforma, hiszen az első osztályba tartoznak. Volt, amikor kifejezetten jól játszottunk, de a bajnokság alatt keményebb, harciasabb védekezésre és biztosabb támadásra lesz szükség. Az edzőmérkőzéseknek az az egyik legfőbb feladata, hogy lefaragjuk a hibákat, így a meccs után megnézzük majd a mérkőzésről készült felvételt és megbeszéljük, min kell még változtatni.

 

Szabó Péter:

Milyen érzés volt az egyik előző csapatoddal összecsapni?

Furcsa érzés volt ellenük játszani, hiszen sok barátom van a gyöngyösiek közt, Bakos Dávid kislánya pedig a keresztlányom. Úgy vélem, egy hajtós mérkőzésen vagyunk túl, látszik, hogy a Gyöngyös jóval előrébb jár, mint mi. Ez persze nem meglepő, hiszen egy első osztályú csapatról van szó. Bízom benne, hogy idővel mi is elérjük majd ezt a szintet, de most az a legfontosabb, hogy helytálljunk a NBI/B-ben. Fiatal tehetségeink vannak, már csak több magabiztosságra van szükség.

2013. szeptember 4.; handballeger.hu; Fotó: Szántó György