Főtámogatónk: szerencsejatek

A csúcsdísz hiányzik

A csúcsdísz hiányzik

Már áll a képzeletbeli karácsonyfa a Kemény Ferenc Sportcsarnokban, amelyre a szurkolókkal együtt tennék fel a csúcsdíszt az Eger SBS Eszterházy játékosai. A 2017-es év zárásaként szerdán a B. Braun Gyöngyös érkezik bajnoki mérkőzésre.

– Az orosházi győztes mérkőzést (28–25) követően felszabadult játékról beszélt a sajtó képviselőinek. Hogyan sikerült ez elérni?
– A mindennapok nehézségeiből tudtunk előnyt kovácsolni – válaszolt Tóth Edmond, az egriek vezetőedzője. – A játékosok éhesek a sikerre, hatalmas bizonyítási vágy munkálkodik bennük. Dacolva a körülményekkel, igenis meg akarják mutatni, hogy milyen sokra hivatott a társaság. Ebben a helyzetben viselkedhettek volna másként is, de az nem méltó a sportemberi nagyságukhoz.
– Amennyiben tartható ez a mentális állapot, a jövőben is számos nehézségen átlendítheti majd a csapatot.
– Ez már nagyrészt rajtuk múlik. Természetesen ezúttal is elmondom, hogy mi az amit várnak tőlünk, és hogyan tudunk eredményesek lenni. Őszintén szólva nem hiszem, hogy pálfordulat menne végbe a fejekben, profi mentalitású kézilabdázók alkotják a mi közösségünket.
– A viharsarki fellépés után ismét egy lélegzetvételnyi idejük maradt csak az újabb megmérettetés előtt. A regenerálódás jegyében töltötték az elmúlt három napot?
– Igyekeztem vasárnap is jól beosztani az erőket. Mindenki hozzávetőleg azonos időt töltött a pályán, senkit sem facsartam ki a megyei rangadó előtt. Ennek a három napnak elegendőnek kell lenni ahhoz, hogy megfelelő fizikai állapotban várjuk a mátraaljai gárdát.
– Milyen összecsapásra számíthatunk az évzárón?
– Szép játékot aligha, nagy küzdelmet annál inkább várhatunk. Szeretnénk legjobb tudásunk szerint kiszolgálni a közönséget, s győzelemmel zárni az évet. Igyekszünk ezúttal is kamatoztatni az erényeinket, s megakadályozni, hogy kibontakozhassanak a gyöngyösiek. A mentális frissesség ezúttal is döntő lehet.
– Sokak szerint kétarcú együttes a Gyöngyös. Előbb pontot szereznek a Szegeddel szemben (33–33), majd vereséget szenvednek az elmúlt időszakban kevés sikerélménnyel büszkélkedő Váctól (27–33). Mit gondol, ezúttal milyen ellenfél fut ki a parkettre?
– Mindent megtesznek a sikerért, küzdenek a végsőkig, ebben biztos vagyok. Képesek kiugró teljesítményre, azon leszünk, hogy ezt megakadályozzuk. Ahogy a mondás tartja, minden csapat annyit játszik amennyit az ellenfele enged. Próbáljuk rövid gyeplőn tartani a gyöngyösieket.
– Újabb győzelemmel méginkább megszilárdítanák az ötödik helyet a tabellán. Remélt hasonlót a szezon elején?
– Örömteli, hogy nem kell tartani a kieséstől, ezt leszámítva nem tulajdonítunk különösebb jelentőséget a tabellának. Ha évről-évre sikerül egy kicsit előrelépni, már elégedettek lehetünk. A jelenlegi helyezés is csak egy részeredmény, a tavaszi sorsolásunknak meglesznek a maga nehézségei, a bajnokság végén minden bizonnyal reálisabb képet kapunk az erőviszonyokról.
– Az idei évet nehéz lesz felülmúlni. A feldíszített karácsonyfán a Gyöngyös elleni siker lehet a csúcsdísz.
– Egy utolsó nagy nekirugaszkodásra lesz szükség. Számítunk a szurkolókra, akik olyan atmoszférát képesek teremteni, ami párját ritkítja. A drukkerekkel együtt díszítettük fel ezt a képzeletbeli fát, velük együtt szeretnénk feltenni a hőn áhított csúcsdíszt is.

A férfi NB I 15. fordulójának mérkőzésén:
EGER SBS ESZTERHÁZY–B. BRAUN GYÖNGYÖS
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, szerda, 18.00. V.: Bonifert, Oláh.
EGER. KAPUSOK: Richard Stochl (szlovák), Repóth Dániel, Nagy Dominik. JOBBSZÉLSŐK: Lezák Áron, Vaskó Péter. JOBBÁTLÖVŐ: Igor Radojevics (montenegrói). IRÁNYÍTÓK: Inal Aflitulin (orosz), Takács Bence. BEÁLLÓK: Andrej Petro (szlovák), Füzi Dániel. BALÁTLÖVŐK: Dobó Zsolt, Szabó Péter. BALSZÉLSŐ: Radoslav Antl (szlovák), Szepesi István. VÉDEKEZŐK: Bajorhegyi Ádám, Kiss Gergő.

tippmix_CMYK

Sike Károly
Fotó: Lénárt Márton
2017. december 19.