Főtámogatónk: szerencsejatek

Karácsonyi ajándék a befogadó otthon lakóinak

A sport mellett a jótékonyságé volt a főszerep november 30-án az SBS Eger-Eszterházy férfi kézilabda csapat karácsonyt megelőző utolsó hazai bajnoki mérkőzésén. Az egri női és a férfi kézilabda csapat közösen szervezett jótékonysági játékgyűjtése során a sportolóink maguk is elhozták saját adományukat, valamint a meccsre kilátogató szurkolókat is erre buzdították. A felhívásnak köszönhetően rengeteg ajándék gyűlt össze.

A játékgyűjtő akció célja az volt, hogy a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ gondozásában nevelkedő gyermekek Karácsonyát közösen varázsoljuk szebbé. A Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ közel félezer, családjától távol – gyermekotthonban vagy nevelőszülőknél – élő gyermekről gondoskodik. Vannak köztük, akik születésüktől kezdve ott élnek, míg más gyermekek családi traumákat követően kerültek az intézménybe.

Az összegyűlt ajándékokat december 19-én adták át az egri befogadó otthon lakóinak a csapatok képviselői, akiket Szabó Gézáné az otthon vezetője fogadott és vezetett körbe, valamint ismertetett meg a Gyermekvédelmi Központ működésével. Az egri befogadó otthonon kívül több lakásotthon is működik a megyében, ezek mindegyikébe fog majd jutni az átadott játékokból, könyvekből, minden adomány közös.

Az Eger TV adományozásról készült összeállítása itt megtekinthető (13:44-től)