Főtámogatónk: szerencsejatek

Hasznos meccsen döntetlen Dabason

Az NB I/B nyugati csoportjában tavaly harmadikként záró Dabas ellen játszotta csütörtök este első felkészülési meccsét az SBS-Eger Eszterházy. Az idegenbeli találkozón a felek 35 perces félidőket játszva döntetlennel végeztek. Az SBS Eger végig vezetett a mérkőzés során, az előny azonban éppen a lefújás pillanatában fogyott el. A felkészülési mérkőzés tapasztalatiról Csík János vezetőedzőt kérdeztük.

– Ilyen sok új játékos esetén mennyi időre lesz szükség a gördülékeny csapatjáték kialakulásához?

– Sok meccset kell játszanunk ahhoz, hogy igazán összeszokjon a csapat, épp ezért minden mérkőzés nagyon hasznos számunkra. Jól küzdöttek a fiúk, hajtottak, ez a lényeg. Az már most látszik, hogy gyorsan összekovácsolódnak majd.

– Van olyan játékos, aki kifejezetten kellemes meglepetést okozott Önnek?

– Számos rutinos és tapasztalt játékost igazoltunk, de nem szeretnék senkit sem kiemelni, hiszen egy út legelején járunk, így egy-egy jobb vagy rosszabb teljesítmény még nem végleges. Sok jó helyzetet alakítottak ki a fiúk, szépen játszottak. A támadó játékuk például várakozáson felül sikerült, nyilván vannak még hiányosságok, amiken lehet és kell is javítani. A védelemben nem minden úgy sikerült, ahogyan vártam, de lelkesek voltak a fiúk, ez a lényeg.

A Dabas tavaly NB1/B-s bronzérmet szerző csapata

A Dabas tavaly NB1/B-s bronzérmet szerző csapata

– Mennyire bizonyult nehéz ellenfélnek a nyugati csoportban játszó Dabas?

– Egy igazán jó csapattal találkoztunk, az osztályuk élvonalába tartoznak. A legvégén sikerült nekik egyenlíteni, egyébként végig mi vezettünk, úgyhogy elégedett vagyok a fiúk teljesítményével.

– Ma délután a szlovák korosztályos válogatottat látja vendégül hazai pályán az SBS Eger. Mit vár a találkozótól?

– Erős ellenfél lesz a szlovák utánpótlás, szerintem van köztük olyan, aki a felnőtt válogatottban is játszott már. Nagyon fontosnak tartom, hogy ilyen ellenféllel is találkozzunk, hiszen az egy-egy komolyabb küzdelmekből lehet sokat tanulni, fejlődni. Remélem, hogy a fiúk hasonló lelkesedéssel küzdenek majd, mint a dabasiak ellen, s abban is bízom, hogy a hibáinkból is sikerül majd lefaragni.

 

handballeger.hu

fotó: dabashandball.hu, Lénárt Márton

2013.08.16.