Főtámogatónk: szerencsejatek

Eljött „Taki” ideje!

Eljött „Taki” ideje!

Takács Bence is beszáll a Budakalász elleni ütközetekbe. A megyeszékhelyiek irányító játékosa az elmúlt idényben sérülés miatt mindkét bajnokin partvonalon kívülre szorult.

– Szombaton majd’ 800 kilométert tettek meg a csurgói vendégjáték alkalmával, ahol óriási küzdelemben maradtak alul. Elég idő állt rendelkezésre a regenerálódáshoz?
– Úgy érzem igen – válaszolt Takács Bence, az egriek irányító játékosa. – Hétfőn délután folytattuk a közös munkát, nincs túl sok időnk a sebek nyalogatására, hiszen előttünk az újabb megmérettetés.
– Gondolom a kellő tapasztalatot azért levonták a somogyi vereségből.
– Ötven percig minden jól működött, aztán jött egy törés. A csurgóiak kapust cseréltek, Bartucz Laci helyére Balogh Tibi érkezett, aki rendre kifogott rajtunk. Ha emlékeim nem csalnak, a találkozó záró szakaszában tizennégy lövésből tizenkettőt megfogott a hálóőr. Ez már nem fért bele.
– Sétagaloppra a Budakalász ellen sem számíthatunk. Milyen várakozásokkal tekint a szerdai (18 óra) találkozó elé?
– A magam részéről nagyon várom. Az elmúlt szezonban a térdsérülésem miatt ki kellett hagynom a Budakalász elleni mindkét meccset. Bízom benne, hogy most végre a csapat segítségére lehetek. A naptári év végéhez közeledve egyre fáradtabb mindenki, szép játékot aligha, nagy küzdelmet annál inkább várhatunk.
– A Budakalász talán legfőbb erénye a kiváló lövőteljesítmény. Kit tart a gárda legveszélyesebb kézilabdázójának?
– A belső posztokon valóban több olyan játékos is bevetésre vár, akik kimagasló teljesítményre képesek. A svéd balátlövő, Teodor Mats Emil Berggren, a cseh jobbátlövő Tomas Reznicek, de irányítóként Nagy Bence is kulcsfigura lehet. Nehéz egy embert kiemelni.
– A Budakalász a legutóbbi hat mérkőzéséből mindössze egyet, a Veszprém ellenit veszítette el, miközben Szegedről is pontot hoztak Sutka Norberték. A csapat formájára nem lehet panasz!
– Tiszteletre méltó eredménysorral büszkélkedhetnek, ez kétségtelen. Tavaly újoncként szinte berobbantak az élvonalba, nemzetközi kupaszereplést érő helyen zárták a bajnokságot, s ősszel az EHF-kupában sem vallottak szégyent. Tavaly óta pedig csak tovább erősödtek. Minőséget jelentő légiósok csatlakoztak a klubhoz, akikkel a jövőben még többre hivatott lehet a gárda.
– Mindezek ismeretében még komolyabban kell venni az ellenfelet. Három mérkőzés van hátra az évből, a Kalász elleni hazai győzelemből a két ponton túl is profitálhatunk. Egyetért ezzel?
– Megfelelő lökést adhat az utolsó nagy rohamokra. Ennek szellemében lépünk parkettre. Hazai pályán, igyekszünk a legjobb tudásunk szerint kiszolgálni a nagyszerű közönséget. Emellett magunkkal szemben is elvárás a jó teljesítmény, őriznünk kell a presztízsünket.
– Kicsit eljátszva a gondolattal, ön számára mi lenne a leginkább megnyugtató az év végére?
– Pontokban nem számolgatnék, természetesen szeretnénk a lehető legjobb pozíciót kiharcolni a tavaszi folytatásra. Három mérkőzés van hátra, amelyek mindegyike hozzánk hasonló ellenfél, ebből kétszer hazai környezetben lépünk pályára. Vasárnap ki-ki meccs lesz Orosházán, majd jön a felszállóágba került Gyöngyös. Hiszek a csapatban, a szurkolókkal együtt veselkedünk neki a nagy év végi hajrának.

tippmix_CMYK

Sike Károly
Fotó: Lénárt Márton
2017. december 12.