Főtámogatónk: szerencsejatek

Fazekas: nagyon együtt vagyunk

Fazekas: nagyon együtt vagyunk

Kettőszáztizenkilenc válogatottbeli fellépéssel a háta mögött, a Balatonfüred legstabilabb bástyájának számít Fazekas Nándor. A rutinos hálóőr falkavezérként fut ki a Kemény Ferenc Sportcsarnok parkettjére.

– Fantasztikus formának örvend a Balatonfüred, amely eddig mind a hét bajnoki mérkőzését megnyerte. Előzetesen mennyire lehetett számítani hasonló menetelésre?
– Várakozáson felüli a szezonkezdet – válaszolt a 41 esztendős Fazekas Nándor. – Az alapozó időszakban számos nehézséggel küzdöttünk, sok új játékost kellett beépíteni a csapatban, akik jobbára pályafutásuk elején járnak. Emellett a nyáron Győri Mátyás személyében elveszítettük legjobbunkat is, a pótlása aggodalomra adott okot. Természetesen ennek a szezonnak is úgy indultunk, hogy a dobogóért legyünk versenyben, de ehhez hasonló villámrajtra azért nem számítottam. Rengeteget számít a jó szezonkezdet.
– Miben látja a csapat erejét?
– Nem tudok mást mondani, nagyon együtt van ez a társaság. Csapatként vagyunk igazán nagyok. A keret valamennyi tagja rendkívül jó mentalitású kézilabdázó, akik borzasztóan éhesek a sikerre. Minden mérkőzésen adódtak kimagasló egyéni teljesítmények, ez ugyanis elengedhetetlen a sikerekhez.
– Mit gondol, meddig sütkérezhetnek még a napos oldalon?
– Értem a célzást, és azzal is tisztában vagyok, hogy nehéz tartani ezt a remek szériát. Amelyik csapat azonban ráérez a siker ízére, azt nem könnyű kizökkenteni. A sorsolásunk úgy alakult, hogy a nehezebb mérkőzések ezután következnek, s értem ez alatt már az egri fellépést is. Novemberben még találkozunk a Veszprémmel és a Szegeddel is, amelyről tudva lévő, hogy más kávéház.
– Miből gondolja, hogy Egerben nehéz dolguk lesz?
– Egy éve vereséggel távoztunk, nem szeretnék még egyszer abba a folyóba lépni. Háromesélyes a mérkőzés, az egriek hazai környezetben bárkire veszélyesek lehetnek. A napi forma meghatározhatja a találkozó alakulását, a kellő koncentráció, a lankadatlan figyelem elengedhetetlen.
– Akadt olyan játékos az egrieknél, akire külön is felhívja a csapattársai figyelmét?
– Az együttes meghatározó játékosainak számítanak a szlovák légiósok. Andrej Petro, Radoslav Antl és Richard Stochl egyaránt kimagasló képességű kézilabdázó.
– Richard Stochl kortársa, Önhöz hasonlón sok nagy csatát megélt, komoly nemzetközi rutinnal rendelkező hálóőr. Kettejük különcsatájában mire számít?
– A kapusteljesítmény az egyik leghangsúlyosabb a mai modern kézilabdában. Alapjaiban meghatározhatja egy találkozó alakulását a védések száma. Jó védekezéssel és extra kapusteljesítménnyel mérkőzést lehet nyerni. Meglátjuk, melyikünk örül majd a végén.
tippmix_CMYK
FAZEKAS NÁNDOR
SZÜLETÉSI IDŐ: 1976. 10. 16.
SZÜLETÉSI HELY: Kecskemét
NEMZETISÉG: magyar
POSZT: kapus
MAGASSÁG/SÚLY: 193 cm/93 kg
VÁLOGATOTT: 219-szeres
KORÁBBI KLUBJAI: Fotex Veszprém, Dunaferr SE, Fotex Veszprém, Nettelstedt-Lübbecke (német), Vfl Gummersbach (német), Veszprém KC, el-Dzsais (katari), Balingen-Weilstetten (német)
LEGNAGYOBB SIKEREI: olimpiai 4., 2-szeres világbajnoki hatodik, Európa-bajnoki 9. helyezett, BL-döntős, EHF-kupa győztes, 10-szeres magyar bajnok, 8-szoros Magyar Kupa-győztes
Sike Károly
Fotó: Horváth Gábor
2017. november 4.