Főtámogatónk: szerencsejatek

A fél csapat sérült, tetőznek a napi gondok

A fél csapat sérült, tetőznek a napi gondok

Miközben a komlóiak sikeréhsége egy pillanatra sem csillapodik, az Eger SBS Eszterházy egyre nehezebb helyzetbe kerül. A heti történésekről Tóth Edmond vezetőedző úgy fogalmazott: egri időszaka talán legkritikusabb napjait éli.

A férfi NB I 20. fordulójának mérkőzése:
Eger SBS Eszterházy–Sport36-Komló
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, szombat, 18.00.
Vezetik: Bacs József, Bóna Szabolcs

Tóth Edmond, az egriek vezetőedzője: – Amilyen jó most a Komló, mi olyan nehéz helyzetben vagyunk. Ki merem jelenteni, egri időszakom talán legkritikusabb hetén vagyunk túl. Péntekre a fél csapat lesérült, mindössze nyolcan edzettünk, akikből egy teljes sort sem tudok összeállítani. Ezer sebből vérzünk, magam sem tudom, miként tudunk majd felülemelkedni a gondokon. Ami ősszel elkerült bennünket, most csőstül érkezik. Emellett a Kemény Ferenc Sportcsarnokot a héten ökölvívók vették birtokba, az érsekkerti létesítmény adott otthont a 68. Bornemissza-emlékversenynek, így egyetlen alkalommal sem tudunk a megszokott környezetben edzeni. Ezúttal Mezőkövesden kaptunk edzéslehetőséget, minden nap déli 12 órától. Mondanom sem kell, teljesen felborult a játékosok bioritmusa, az edzések intenzitását sem tudtuk kellő szintre emelni. Nagyon sok szempontból hátráltatva vagyunk, miközben a remek szériában lévő Komló tele önbizalommal, remek kézilabdázókkal a soraiban érkezik. Az egyetlen amiben bízhatunk, az a szurkolók támogatása. Ezúttal minden eddiginél nagyobb szükségünk van rájuk, mert óriási energiákat kell mozgósítanunk a pontszerzésért.

Tóth Edmond Kilvinger Bálint

Kilvinger Bálint, a komlóiak vezetőedzője: – A legutóbbi három összecsapás sikere nem garancia arra, hogy ezúttal is eredményesen zárjuk az Eger elleni találkozót. A korábbi fényes győzelmeink zálogát az jelentette, hogy rendre magas hőfokon, maximális koncentráltsággal léptünk pályára, enélkül szombaton sem lenne esélyünk a pontszerzésre. Minden mérkőzésnek megvan a maga nehézsége, egyetlen összecsapáson sem osztanak ajándék pontokat. Ha már ilyen előkelő helyet sikerült kivívni magunknak a tabellán, azért dolgozunk, hogy minél tovább tartsuk meg ezt a pozíciót. Jó időszak van mögöttünk, a Szeged elleni vereség nem befolyásolja a szánk ízét. Egy esetleges Eger elleni kudarc már annál inkább bosszantó lehet. A hevesi gárda az egyik közvetlen riválisunk, a velük szemben szerzett pontok mindig nagyobb súllyal esnek a latba. A csapatomra tekintve azonban nincs okom az aggodalomra, a terveknek megfelelően dolgoztunk, s a hosszabb bajnoki szünetben a korábbi sérültek is egyre jobban visszanyerték régi formájukat. Győzelmi reményekkel utazunk Egerbe, ugyanaz az eltökéltség és sikeréhség dolgozik bennünk, mint korábban.

tippmix_CMYK

Sike Károly
Fotó: Lénárt Márton
2018. március 9.

Szóljon hozzá!