Főtámogatónk: szerencsejatek

A frissesség döntő jelentőségű lehet

A frissesség döntő jelentőségű lehet

Tóth Edmond a mentális és fizikális frissesség fontosságára hívta fel a figyelmet, míg Forgács Gyula az idegenbeli mérkőzések nehézségeit ecsetelte a két csapat bajnoki mérkőzését megelőzően.

A férfi NB I 10. fordulójából elhalasztott mérkőzés:
EGER SBS ESZTERHÁZY–CYEB BUDAKALÁSZ
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, szerda, 18.00.
Vezetik: Andorka M., Hucker R.
Jegyárak. Felnőtt 1000 forint. Diák/nyugdíjas: 500 forint.
EGER. KAPUSOK: Richard Stochl (szlovák), Repóth Dániel, Nagy Dominik. JOBBSZÉLSŐK: Lezák Áron, Vaskó Péter. JOBBÁTLÖVŐ: Igor Radojevics (montenegrói). IRÁNYÍTÓK: Inal Aflitulin (orosz), Takács Bence. BEÁLLÓK: Andrej Petro (szlovák), Füzi Dániel. BALÁTLÖVŐK: Dobó Zsolt, Szabó Péter. BALSZÉLSŐ: Radoslav Antl (szlovák), Szepesi István. VÉDEKEZŐ: Kiss Gergő. SÉRÜLT: Bajorhegyi Ádám.
BUDAKALÁSZ. KAPUSOK: Tamási Zsolt, Boros Tamás, Váczi Dániel. JOBBSZÉLSŐK: Tóth Ádám, Sinkovits Benjamin. JOBBÁTLÖVŐK: Tomas Reznicek (cseh), Leimeter Csaba. IRÁNYÍTÓK: Koncz András, Nagy Bence. BEÁLLÓK: Martin Mazák (szlovák), Nemes Richárd. BALÁTLÖVŐK: Teodor Mats Emil Berggren (svéd), Sutka Norbert. BALSZÉLSŐK: Fekete Dávid, Bohács Sándor. VÉDEKEZŐ: dr. Czina József. SÉRÜLT: Józsa Máté.
Tóth Edmond, az egriek vezetőedzője: – Nagyon sűrű a decemberi program, ebben az időszakban méginkább felértékelődik a mentális és fizikális frissesség. A kimerítő csurgói túra után vasárnapra pihenőt kaptak a játékosok. Hétfőn Füzesabonyban mozogtunk, kedden az Eszterházy-csarnokban kaptunk edzéslehetőséget, de még látszott a srácokon az enerváltság. Nem vagyunk fiatal csapat, esetünkben több időt vesz igénybe a regenerálódás. A másik fontos kérdés, hogy fejben hogyan tudunk felkészülni ezekre a találkozókra. Fontos meccsek előtt állunk, amelyekből szeretnénk a lehető legtöbb pontot begyűjteni, amit mentálisan is jól kell kezelni. Ha rend van a fejekben, és megvan a kellő koncentráltság, jó esélyekkel indulhatunk. A nemzetközi tapasztalattal is rendelkező budakalásziak legfőbb erőssége, hogy kiváló lövőkkel rendelkeznek. Teodor Mats Emil Berggren, Nagy Bence, Tomas Reznicek mind-mind „nagypuska”, akikre fokozottan kell figyelni. Bízom benne, hogy védekezésünk stabil marad és a kapusaink ezúttal is képesek lesznek extrát hozni. Sajnos Bajorhegyi Ádám továbbra is harcképtelen, akivel a védelem oszlopát veszítettük el. Nem lesz könnyű megoldani a pótlását.
Forgács Gyula, a budakalásziak vezetőedzője: – Minden idegenbeli mérkőzéstől tartunk, ez alól az egri fellépés sem jelent kivételt. A jelenlegi kiegyensúlyozott NB I-es mezőnyben rendkívül nehéz vendégként érvényesülni, óriási fegyverténynek számít minden idegenből szerzett pont. Szoros, a végletekig kiélezett küzdelemre számítok, ahol nüánszok dönthetnek az eredményről. Az év végéhez közeledve egymást érik a tétmérkőzések, ami a hozzánk hasonló játékoskerettel rendelkező csapatok számára eléggé megterhelő. Folyamatos mentális és fizikális terhelés alatt állunk, a középmezőnybeli együttesek nem rendelkeznek olyan bő kerettel, hogy forgatni tudják a csapatot. Az Eger legfőbb erőssége viszont a stabilitás, hétről-hétre képesek azonos szintet hozni, nincsenek nagy hullámzások a játékukban. Rendre kevés gólon tartják az ellenfeleket, a védelem mögött pedig Richard Stochl személyében olyan kapus áll, aki magabiztosságot és nyugalmat áraszt a társai felé. Nagyon nehéz lecke előtt állunk, embert próbáló feladatnak ígérkezik megbillenteni ezt az egyensúlyt. Nálunk a hosszú ideje sérült Józsa Máté kivételével minden játékosom harcra kész.
tippmix_CMYK
Sike Károly
Fotó: Lénárt Márton
2017. december 13.