Főtámogatónk: szerencsejatek

Gyerekeknek segítő kéz(isek)

Az egri klubvezetés jótékony kezdeményezéssel igyekszik még emlékezetesebbé tenni a vasárnapi SBS Eger-Eszterházy – Dabas férfi mérkőzést.

A kéthetes bajnoki szünetet követően vasárnap 17 órától, az NB I/B Keleti csoportja 22. fordulójában a Dabas-Diego KC együttesét fogadja az SBS Eger-Eszterházy SzSE férfi kézilabda-csapata. Az egri klubvezetés jótékony kezdeményezéssel igyekszik még emlékezetesebbé tenni a találkozót.

– A sport nemcsak a mozgásról, az edzésről és az eredményekről szól – fogalmazott Szabó Róbert, az SBS Eger-Eszterházy SzSE elnöke. – Kizárólag akkor érheti el valódi célját, ha a sportolók a példamutatást is előtérbe helyezik. A játékosoknak a pályán és azon kívül is mindent meg kell tenniük azért, hogy teljesítményükkel példaképekké váljanak, s minél több gyermek kövesse őket a sport világába. Az utánpótlás-nevelési program is akkor válhat igazán sikeressé, ha a jó eredményeken kívül a gyermekekben olyan készségeket is fejleszt, mint a csapatmunka, a küzdőszellem vagy az egészséges életmód iránti mindennapos igény. A Dabas-Diego KC elleni mérkőzéssel is szeretnénk példát mutatni. Egyrészt az eredménnyel, lévén hogy több száz szurkoló előtt legyőzzük az esélyesebb vendégcsapatot, másrészt azzal, hogy az összecsapás teljes jegybevételét felajánljuk az egri Szalaparti Módszertani Intézmény, Szakiskola és Diákotthon fogyatékos tanulóinak támogatására. A vezetőség és a csapat játékosai is belépőjegyet váltanak a találkozóra, amelyre mindenkit szeretettel várunk vasárnap a körcsarnokban. Ezúttal a szurkolással együtt segíthetjük a csapatot és a gyermekeket is – zárta szavait a klubvezető.

Hornyeczki Lászlóné, a Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Szakiskola és Diákotthon igazgatója érdeklődésünkre elmondta, rendkívül megható a klub felajánlása.

– Kiváló kapcsolatot ápolunk a kézilabdásokkal, a csapat kapusa, Pereverzia Mihály például kollégiumi nevelőként dolgozik nálunk – magyarázta az intézményvezető. – A gyerekek nagyon szeretik Misit, s immár a sportágat is, hatalmas élmény, ha elvisszük őket egy-egy mérkőzésre. A tervek szerint vasárnap is a helyszínen szorítunk az egriek Dabas elleni összecsapásán. Az adományból befolyó összeget a gyerekek egyéni fejlesztésének elősegítésére és a „kinti” eseményekre való utaztatásokra fordítjuk.

Az SBS Eger-Eszterházy SzSE sok tekintetben élen jár a közösségformálásban és a társadalmi szerepvállalásban. Az együttes tagjai rendszeresen járnak véradásra, de akadt már példa közös színházlátogatásra és válogatott mérkőzésen való közös szurkolásra. A játékostársakról gondoskodva, a csapat jóvoltából Nyikes Csaba például egy kézilabdakapu mennyiségű pelenkával lett gazdagabb, amikor néhány hete megszületett Ádám nevű gyermeke. Az idény közben az NB I-es Mezőkövesdi KC együttesétől érkezett átlövő meghatottan vette át a nem mindennapi ajándékcsomagot.

A huszonkettedik
Az NB I/B Keleti-csoportja 22. fordulójának mérkőzése:
SBS Eger-Eszterházy SzSE (8.)–Dabas Diego KC (4.)
Eger, körcsarnok, vasárnap, 17.00.
Az összecsapásra a felnőttek 600, a diákok és a nyugdíjasok 300 forintért válthatnak belépőjegyet.

Forrás: www.heol.hu