Főtámogatónk: szerencsejatek

Hat nap alatt három meccs a Ligakupában

Hat nap alatt három meccs a Ligakupában

A január a Ligakupa-mérkőzésekről szól a címvédő Eger SBS Eszterházy számára. A B. Braun Gyöngyös vendégeként az első csoportmérkőzését már megnyerte (26–24) a megyeszékhelyi gárda, amelyre január 26-ig újabb három összecsapás vár. Szombaton Balmazújvárosban vendégeskednek Lezák Áronék.

Kellemes emlékeket őrizhetünk a hajdúságiakról. Az elmúlt szezonban a bajnokságban itthon és vendégként is legyőztük az újvárosiakat, a kiválóan sikerült idény zárásaként, pedig az első alkalommal kiírt Ligakupa fináléjában is a BKK fölé kerekedtek Kiss Gergőék.
A balmaziak az új idényt már a másodosztályban kezdték, bízva abban, hogy csak átszállójegyet váltottak az NB I/B-re. A nyáron jelentősen átalakult kerettel indultak harcba a feljutásért, a csapatban számos élvonalbeli tapasztalattal rendelkező kézilabdázóval.
Edzőként a spanyol Juan Javier Cabanas Lopez vezetésével a Keleti-csoportban ősszel tizenkét mérkőzésükből kilencet megnyertek Darko Pavlovicsék, aminek köszönhetően a tabella első helyéről várják az NB I/B februári folytatását. A Ligakupában első csoportmeccsüket a Gyöngyös ellen játszották, s nem kis meglepetést okozva, István Péterék 31–25-re legyőzték élvonalbeli riválisokat. Nem árt óvatosnak lenni a Balmazújvárossal, amely kellően összeszokott alapcsapatát szerepeltetheti, míg nálunk a Ligakupára vonatkozó légióskorlát megváltozott összeállítást követel.
Egy biztos: amennyiben két ponttal a zsebben sikerül zárni a hajdúsági fellépést, máris karnyújtásnyira kerülhetünk a továbbjutástól. A csoportból az első és a második helyezett biztosítja helyét a legjobb nyolc mezőnyében.

A Ligakupa C-csoportjának további programja
Január 20., szombat, 18.00: Balmazújvárosi KK–Eger SBS Eszterházy
Január 23., kedd, 18.00: Eger SBS Eszterházy–Balmazújvárosi KK
Január 26., péntek, 18.00: Eger SBS Eszterházy–B. Braun Gyöngyös

A csoport állása: 1. Balmazújvárosi KK 1 mérkőzés/1 győzelem (31–25) 2 pont, 2. Eger SBS Eszterházy 1 mérkőzés/1 győzelem (26–24) 2, 3. B. Braun Gyöngyös 2 mérkőzés/0 győzelem (49–57) 0.

tippmix_CMYK

Sike Károly
Fotó: Lénárt Márton
2018. január 17.