Főtámogatónk: szerencsejatek

Hazai pályán ellenfél a szlovák utánpótlás válogatott

E hét szombat délután a szurkolók és a szakemberek első alkalommal láthatják Egerben pályára lépni a jelentős vérfrissítésen átesett SBS Eger-Eszterházy férfi kézilabda csapatát. A Leányka-úti sportcsarnokban az egri csapat ellenfele az a Szlovák utánpótlás (U-23) válogatott lesz, amely a most kezdődő idényben a szlovák első osztályban játszik majd.

Mint ismeretes, a hazai másodosztályú bajnokságban tavaly ötödik helyen végző SBS Egernél nagy volt a játékosforgalom az átigazolási időszakban. A klubtól távozott Juhász Károly (Balatonfüred), Juhász Zoltán (Nyíregyháza), Milan Kuzman, Mazák Lajos és Vojkovics István míg az érkező oldalon Szabó Péter (B.Braun-Gyöngyös), Szabó Tamás (Balassagyarmat), Kocsis Csaba (Tatabánya), Pálos Gábor (FTC-PLER) Pánczél Zoltán, Kőrizs István (mindkettő Balmazújváros) és Zalai László (Százhalombatta) nevére kaphattuk fel a fejünket. Jelentős változás továbbá a klub életében, hogy az utánpótlást tavaly még szakmai igazgatóként irányító Csík János immár vezetőedzőként vezényli az első csapat munkáját.

Mint arról már korábban hírt adtunk, a felkészülési időszak augusztus elsején elkezdődött, azonban a már lekötött felkészülési mérkőzések tekintetében egy apró változásról számolhatunk be. Az eredeti ütemterv szerint Egerben csak augusztus vége felé láthattuk volna a fiúkat, azonban mégsem kell annyit várni, hiszen szombaton (augusztus 17., 17.30) a Leányka úti csarnokban fogadjuk felkészülési mérkőzésen a Szlovák utánpótlás (U-23) válogatottat.

Ellenfelünk csapatmenedzsere, Branko Benko tájékoztatása szerint a hazánkban edzőtáborozó csapat elsősorban 20 év alatti szlovák játékosokra épül, azonban néhány 20 év feletti kézilabdázóval kiegészülve készülnek a szlovák felnőtt Extraliga következő szezonjára. Tudni kell ugyanis, hogy a Tatran Presov és a Szlovák Kézilabda Szövetség közös elképzelése szerint szombati ellenfelünk a következő idényben Presov Junior (fenn a fotón) néven a szlovák kézilabdázás első osztályában méretteti meg magát. A Tatran Presov honlapja szerint a Stanislav Marek és Gernát Kolpak által vezetett csapat az utánpótlás bajnokságban rendre húszgólos győzelmeket aratott, ezzel elszoktatva játékosait a kiélezett küzdelmektől. Az általánossá, automatikussá vált győzelmek alacsony motivációs szintet eredményeztek a játékosoknál, ezzel sok esetben megnehezítve a fejlődésüket, azaz a csatlakozást az első csapat keretéhez. Nevezésük a felnőtt bajnokságba a fiatal játékosok fejlődésében éppen ezt a szakadékot hivatott áthidalni.

A szlovák utánpótlás (U-23) válogatott magyarországi túrája során augusztus 9-én már megmérkőzött egyik bajnoki riválisunkkal, a tavaly bronzérmesként előttünk végző Törökszentmikós csapatával, ahol szoros meccsen egy gólos győzelmet aratott. A szombati ellenfél tehát nyilvánvalóan komoly játékerőt képvisel, kitűnő erőfelmérő lehet az SBS Eger számára.

A felkészülési mérkőzésre várunk minden szurkolót, akik hozzánk hasonlóan már vágják a centit a szeptember 15-i bajnoki indulásig!

SBS Eger-Eszterházy – Szlovák Utánpótlás (U-23) Válogatott

felkészülési kézilabda mérkőzés

  • 2013. augusztus 17. (szombat) 17.30
  • Eger, Leányka úti sportcsarnok
  • A belépés ingyenes.

 

handballeger.hu

fotó: tatranpresov.sk

2013.08.13.