Főtámogatónk: szerencsejatek

Kocsis nem először kerül hasonló helyzetbe

Kocsis nem először kerül hasonló helyzetbe

tippmix_CMYKA Magyar Kupában a legjobb tizenhat közé jutás a tét, ahol az NB I/B Keleti csoportjának jelenlegi tizedik helyezettje vár kedden a megyeszékhelyiekre. Kocsis Csaba (képünkön jobbról) egyike azon játékosoknak, akik exegriként állnak az Ózdi KC szolgálatában. A tapasztalt beálló elmondta, milyen esélyt lát a borsodiak továbbjutására. A találkozó győztese a legjobb 16 között folytathatja.

A férfi Magyar Kupa 2. fordulójának mérkőzése:
ÓAM-Ózdi KC–Eger SBS Eszterházy
Ózd, kedd, 18.30. V.: Barna V., Kovács B.
A Magyar Kupában a legjobb tizenhat közé jutás a tét, ahol az NB I/B Keleti csoportjának jelenlegi tizedik helyezettje vár a megyeszékhelyiekre. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A találkozó pikantériáját jelentheti, hogy a borsodi gárda Kocsis Csaba, Mátrai Péter, Nagy Patrik, Nyeste Balázs, Szabó Tamás, Szűcs Balázs személyében hat exegri játékost is foglalkoztat.
– Jópárszor kerültem már hasonló helyzetbe pályafutásom során – osztotta meg Kocsis Csaba, aki 2013 nyarán érkezett a hevesi megyeszékhelyre, majd négy év után nyáron az Ózdi KC szolgálatába állt. – Reálisan látva az erőviszonyokat meggyőződésem, hasonló párharcokban az alacsonyabb osztályú együttesnek akkor lehet esélye, ha az erősebb gárda félvállról veszi a találkozót. Számunkra a minél jobb bajnoki szereplés az elsődleges, persze ettől függetlenül a tapasztalatszerzést remekül szolgálhatja a kupacsata. Elsősorban a fiataloknak jelent nagyobb kihívást az élvonalbeli rivális. Ózdon is nagy tábora van a kézilabdának, akik minden bizonnyal várakozásokkal teli tekintenek az összecsapás elé. Fontos lesz a jó rajt, ami alapjaiban meghatározhatja a találkozó további alakulását.
Az egriek ezúttal csatlakoznak a kupaküzdelmekhez, míg a borsodiak a nyitányon az NB II-es DEAC gárdáját 26–20-as győzelemmel búcsúztatták. A bajnokságban az ózdiak három mérkőzésen két pontot szereztek. A Nyíregyháza idegenbeli legyőzését követően, a Kecskeméttől odahaza, a Lajosmizsétől idegenben szenvedtek vereséget.

Sike Károly
Fotó: Lénárt Márton
2017. október 9.