Főtámogatónk: szerencsejatek

Lecsúszott a dobogóról az Eger SBS

Negyedik helyen zárt a Balmazújvárosban rendezett 3. Kastélykert-kupa férfi felkészülési tornán az Eger SBS együttese.

A kétnapos eseményen, a Balmazújvárosi KK, az AHC Potaissa Turda (romániai), a HC Sporta Hlobovec (szlovákiai), a B. Braun Gyöngyös, az Eger SBS és a Nyíregyházi KSE alkotta hatos mezőny, két hármas csoportba sorolva kezdte a küzdelmeket. A csoporton belül megszerzett helyezések alapján, a helyosztókat követően alakult ki a végső sorrend.

Rosta István, az egriek edzője érdeklődésünkre elmondta, közel azonos erősségű csapatokkal mérkőzhettek, s számos olyan kiélezett szituációt élhettek át, amely feltétlen az előnyükre szolgál.

– A torna legfőbb tapasztalata, hogy egyetlen percre sem lankadhat a figyelem, ahhoz hogy sikeresek legyünk az élvonalban, az első perctől az utolsóig koncentrálni kell – vélekedett a szakember. – A hibákat nagyon gyorsan büntetik az ellenfelek, s egy-egy kihagyás akár végzetes is lehet.

Eredmények. B-csoport: B. Braun Gyöngyös–Eger SBS 35:32 (14:13), Nyíregyháza–Eger SBS 29:30 (14:13), B. Braun Gyöngyös–Nyíregyháza 36:17 (21:10). Az A-csoport végeredménye: 1. Balmazújvárosi KK, 2. HC Sporta Hlobovec, 2. AHC Potaissa Turda. A B-csoport végeredménye: 1. B. Braun Gyöngyös, Eger SBS, Nyíregyházai KSE.

Helyosztók. Az 5. helyért: Turda (romániai)–Nyíregyháza 33:26 (14:11). A 3. helyért: Eger SBS–Galgóc (szlovákiai) 28:30 (16:15). A döntőben: Balmazújvárosi KK–B. Braun Gyöngyös 26:27 (15:12).

Az Eger SBS csapatának a szerdai FTC elleni hazai mérkőzés (18.30 óra) már a főpróbát jelenti az augusztus 29-i, Orosháza elleni idegenbeli bajnoki nyitány előtt.

Sike Károly

Fotó: Lénárt Márton

2015. augusztus 16.