Főtámogatónk: szerencsejatek

Megerősített Cegléd érkezik

Megerősített Cegléd érkezik

A Mezőkövesd elleni bajnoki találkozón, és hat Ligakupa-mérkőzésen már túl van a 2017-es naptári évben a Ceglédi KKSE, amely montenegrói és katari válogatott kézilabdázóval is erősített a tavaszi idényre. A Pest megyeiek szombaton 18 órától az Eger SBS Eszterházy vendégei lesznek a Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

A 26 esztendős Mirko Radovics és a 23 éves Milan Sajin érkezéséről alig egy hete számolt be a cegledhandball.hu. A jobbszélsőként bevethető Radovics, a francia Valence Handball együttesétől érkezett, s több mint hat éve tagja a hazája nemzeti csapatának.
Sajin Szerbiában nevelkedett, majd Katarba igazolt, ahol több csapatban is megfordult. Az idő alatt bajnoki címet szerzett, gólkirály lett, illetve az év játékosának is megválasztották az arab országban. Tagja lett a katari válogatott bő keretének, majd 2016-ban a macedón Metalurg Szkopje csapatához igazolt, onnan érkezett Ceglédre.
Szintén változás, hogy az ősszel két meccsen három gólt szerző Lepsényi Sándor szerződést bontott a klubbal, s a több játéklehetőség reményében a másodosztályú Dabashoz igazolt.
Borsos Gergő, a CKKSE szakosztályvezetője a klub honlapjának nyilatkozva elmondta: ezzel a két igazolással stabil középmezőnybeli helyet vívhatnak ki maguknak, és reményei szerint a közeljövőben akár a nagyobb csapatoktól is pontot lophatnak.
A Ceglédi KKSE jelenleg a tabella hetedik helyén áll. Az együttes tizenöt mérkőzésen tizennégy pontot szerzett, míg az Eger SBS Eszterházy tizenhat összecsapáson tizenegyet. Az edzőként Nagy Károly vezette Pest megyei gárda idei első és eddig egyetlen bajnoki mérkőzését a Mezőkövesd vendégeként játszotta, a borsodi városban 32–31-re nyert a Cegléd. A Ligakupában idén hat mérkőzésen szerepelt a csapat, de a csoportból való továbbjutást az Orosháza, Vác, Mezőkövesd trió mögött nem sikerült kiharcolni Bíró Balázséknak. Az Eger és a Cegléd őszi mérkőzésén vendégként 24–20-ra maradt alul a megyeszékhelyi gárda.
A vendégcsapat házi góllövőlistáját a montenegrói jobbátlövő, Ivan Perisics vezeti, aki 14 bajnoki meccsen 78 gólt szerzett.

Sike Károly
Fotó: Lénárt Márton
2017. február 23.