Főtámogatónk: szerencsejatek

Ne legyen mumus a Komló

Ne legyen mumus a Komló

Majd’ két éves bajnoki nyeretlenség végére tenne pontot az Eger SBS Eszterházy a Sport36-Komló együttesével szemben. A baranyaiak ellen ezúttal is kiélezett csatára van kilátás, ahol a napi forma, a nagyobb győzni akarás kamatozhat. A két együttest mindössze három pont választja el egymástól a tabellán.

A férfi NB I 20. fordulójának mérkőzése:
Eger SBS Eszterházy (8.)–Sport36-Komló (5.)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, szombat, 18.00.
Vezeti: Bacs József, Bóna Szabolcs.
A komlóiakról nincsenek túl jó emlékeink, a mieinknek legutóbb 2016. május 11-én sikerült pontokat szerezni ellenük. A két együttes legutóbbi három bajnoki mérkőzését egyaránt a baranyaiak nyerték. A legfrissebb élmény a tavaly októberi idegenbeli fellépésünk, ahol 24–18-ra diadalmaskodtak Kilvinger Bálint edző tanítványai.
A bajnokságban jelenleg három pont a komlóiak előnye, akik közvetlenül az élcsapatok mögött vívtak ki maguknak értékes pozíciót. Az együttes öt tavaszi mérkőzésén hat pontot szerzett, egyetlen vereségét a Szegedtől könyvelhette el. A gárda leggólerőssebb játékosa a horvát Srecko Jerkovic, aki tizenkilenc mérkőzésen kilencvenhárom gólt szerzett, holtversenyben a húsz meccsen eredményes montenegrói Igor Markoviccsal.
A Magyar Kupából a negyedik fordulóban a másodosztályú Balmazújváros vendégeként búcsúzott a baranyai együttes, a találkozót 32–24-re nyerték a hazaiak. Azt megelőzően a szintén NB I/B-s PLER-t (31–27) és a Várpalotát (33–27) búcsúztatták Szkokán Szabolcsék.
Ugyanakkor a Ligakupában még áll a csapat. A Cegléd búcsúztatásával már az elődöntőre készülhetnek a komlóiak.

A 2018-as NB I-es eredményeik
Február 3.: Csurgó–Komló 22–22
Február 8.: Komló–Orosháza 26–20
Február 17.: Gyöngyös–Komló 26–26
Február 24.: Komló–Vác 29–24
Február 27.: Szeged–Komló 38–24

tippmix_CMYK

Sike Károly
Fotó: Lénárt Márton
2018. március 8.