Főtámogatónk: szerencsejatek

„Rengeteget számít, hogy hisznek bennünk”

„Rengeteget számít, hogy hisznek bennünk”

A szlovének elleni nyolcaddöntőben hosszabbítás után harcolta ki a győzelmet a magyar válogatott az Algériában zajló U21-es férfi világbajnokságon. Az egri Füzi Dániel négy góllal és nagyszerű játékkal járult hozzá a 26–25-ös magyar győzelemhez. A kiváló beálló egy kéréssel is fordult az itthoniakhoz.

Gyurka János szövetségi edző tanítványai a rendes játékidő utolsó perceiben kétgólos hátrányból egyenlítettek (21–21). A végjátékban mindkét csapatnak megvolt a lehetősége a továbbjutás kiharcolására, de a győztes találatot egyik részről sem sikerült megszerezni. A ráadás végén Pásztor Imre bravúros védése továbbjutást ért, mivel az időn túli szabaddobást a szlovének játékosa a falba lőtte. A siker értékét növeli, hogy a 33. percben Győri Mátyást azonnali piros lappal kiállították a játékvezetők, mert a mozdulatlan kapust hétméteresből fejbe lőtte.

– A csoportküzdelmeket a németek és a norvégok mögött a harmadik helyen zárták. Ezek után mennyire várták optimistán a nyolcaddöntős folytatást?
– A csapat valamennyi tagjáról elmondható, hogy tele bizonyítási vággyal készült a szlovének ellen – válaszolt Füzi Dániel. – Tisztában vagyunk a képességeinkkel, s ezt a mérkőzés első szakaszában sikerült is érvényre juttatni. A szünet után új mérkőzés kezdődött, ahol óriásit küzdöttünk.
– Mi tekint a találkozó legfőbb tapasztalatának?
– Szívvel-lélekkel játszva bármit elérhetünk. Egyértelmű volt, hogy mi akartuk jobban a győzelmet. Az akarat, az alázat és a szív diadala volt ez a továbbjutás.
– Fantasztikus érzés lehet így diadalmaskodni. Belefér ilyenkor egy kis ünneplés?
– A továbbjutás bebiztosításával olyan energiák szabadultak fel mindenkiben, amit nem lehet leírni. De a helyén kezeljük a sikert, hiszen ma ismét egy rendkívül erős csapat ellen játszunk. Itt a következő feladat, meg akarjuk csinálni ezt is! Mindig a következő ellenfél áll a célkeresztben.
– Mit gondol, milyenek az esélyek a spanyolok ellen?
– Pokolian nehéz lesz, de mindent megteszünk a siker érdekében. Hiszünk egymásban, a szakmai stábban. Ezúton kérek mindenkit, hogy ha eddig szorított nekünk akkor ma is tegye meg, aki pedig esetleg eddig nem nagyon követte a tornát, az legyen kedves innentől biztatni bennünket! Higgyék el, rengeteget számít a tudat is, hogy otthon hisznek bennünk.

A negyeddöntőben – magyar idő szerint ma 21.45 órakor – a spanyolok várnak a mieinkre. Továbbjutás esetén az elődöntőben a Németország–Tunézia párharc győztesével kellene majd megmérkőzni.

Sike Károly
2017. július 27.