Főtámogatónk: szerencsejatek

Szadovij is ment, érkező Kövesdről

Szadovij is ment, érkező Kövesdről

Balátlövő és kapus is búcsút intett az Eger SBS Eszterházy együttesének, miközben Mezőkövesdről és a NEKA-tól érkezett erősítés a megyeszékhelyi gárdához. Alakul a jövő évi keret, amely az anyagi lehetőségekhez mérten tovább bővülhet az előttünk álló időszakban.

Nem fogadta el az Eger SBS Eszterházy vezetősége által kínált új szerződést Vjacseszlav Szadovij, aki a nagyobb anyagi megbecsülés reményében úgy döntött, más klubnál folytatja pályafutását. Az ukrán válogatott balátlövő februárban a szlovák bajnok Tatran Presov együttesétől érkezett az élvonalban kilencedik helyen zárt megyeszékhelyi klubhoz, amelynek színeiben 15 tétmérkőzésen 57 gólt szerzett.
– Sajnáljuk Szadovij döntését, de sajnos a rendelkezésre álló anyagi források nem teszik lehetővé, hogy teljesítsük a felénk támasztott igényeit – osztotta meg Pereverzia Mihály, az egri klub ügyvezetője. – Köszönettel tartozunk neki a csapatért tett szolgálataiért, hasznos tagja volt a bajnokságban és a Ligakupában is eredményesen szerepelt együttesnek.
Információink szerint Vjacseszlav Szadovij a román első osztályban köthet ki, ahol a CSM Oradea lehet pályafutása következő állomása.
A 21 éves Mátrai Péter a több játéklehetőség reményében távozik az együttestől. A töretlen fejlődése érdekében felnőtt szinten is szeretne folyamatosan pályára lépni. Esetében honi alacsonyabb osztályú csapatok jöhetnek szóba, de leendő klubját illetően konkrétumok későbbre várhatók.
– Peti az elmúlt egy évben végig remekül dolgozott, de nem tudjuk megfelelően versenyeztetni ezért jobbnak láttuk, ha új csapatot talál magának – indokolt az ügyvezető.
A távozók sorakoztatásán túl új játékosok érkezéséről is beszámolhatunk. Egerben folytatja pályafutását az NB I-től búcsúzó Mezőkövesdi KC jobbszélsője, Vaskó Péter. A korábbi korosztályos válogatott kézilabdázó immár a felnőtt nemzeti csapat ajtaján kopogtat, képességei és szorgalma révén megfelelően pótolhatja a korábban távozott Vancsics Jánost. A 21 esztendős Vaskó a 2016/17-es idényben 24 bajnoki mérkőzésen szerepelt a borsodiak színeiben, s ezeken összesen 49 gólt szerzett. Harmadik számú kapusként csatlakozik a felnőtt kerethez az egri születésű Nagy Dominik, aki az elmúlt időszakban a NEKA együttesénél pallérozódott. A 18 esztendős hálóőr az egri klub utánpótlás-csapataiban is fontos szerepet kaphat.
A további erősítéseket az egyesület anyagi lehetőségeitől tette függővé a klubvezetés.

Sike Károly
Fotó: Lénárt Márton
2017. június 9.