Főtámogatónk: szerencsejatek

Új korszak kapujában

Új korszak kapujában

Észak-Magyarország legnagyobb és legsikeresebb sportklubja, a Diósgyőri VTK családjához csatlakozik az Eger SBS Eszterházy férfi kézilabda-csapata. Az együttműködés jövő nyáron veszi kezdetét.

Mindjárt szögezzük is le: hazai pályán továbbra is a Kemény Ferenc Sportcsarnokban szerepel az együttes, s a regionális szakmai központ is a hevesi megyeszékhelyen működik tovább.
– A Diósgyőri VTK múltja és jelene, a DVTK-család olyan tradícióval büszkélkedhet, s olyan közösség, amellyel megtiszteltetésnek éreztük az együttműködés minden lehetséges formáját – fogalmazott Szabó Róbert, az egri klub társadalmi elnöke. – A szakosztály további zavartalan működéséhez, és az újabb sportszakmai sikerek eléréséhez szükséges feltételeket a borsodi egylet képes biztosítani számunkra, helyben ugyanis a csapata finanszírozásában elérte a saját felső határait. A közös elhatározás szerint a DVTK-család egy sikersportág sikeres csapatával bővül. A hosszú távú tervek és a stabil gazdasági alapok pedig lehetőséget teremtenek arra, hogy a jövőben még komolyabb célokat tűzzünk ki magunk elé az élvonalbeli szereplést és a regionális kézilabda-utánpótlást illetően egyaránt. Olyan klubért és olyan kézilabdás közösségért dolgozunk közösen, amely méltó a DVTK címeréhez, szurkolóink és a nálunk pallérozódó tehetségek elvárásaihoz.
A DVTK-t többségi tulajdonosként üzemeltető Borsodsport Invest Kft. és az Arago Holding ügyvezetője, Sántha Gergely úgy fogalmazott: az elmúlt időszak befektetési sikereinek következményeként, egyértelművé vált számukra a hangsúlyosabb Heves megyei jelenlét, amely együtt jár a helyi és a regionális sportélet finanszírozásában tett további lépésekkel.
– Az egri klub képviselői olyan régiós sportszakmai rendszer felépítésébe kezdtek az elmúlt években, amely rendkívül szimpatikus számunkra, valamint az egyesület vezetőinek hozzáállása és személye is rendkívül pozitív benyomást tett ránk – osztotta meg Sántha Gergely. – A sport finanszírozása mindig is a vállalati stratégia részét képezte, amely a marketingkommunikáció és a társadalmi felelősségvállalás szempontjából is fontos terület. Az Arago-csoport befektetési portfóliója nemrégiben a siroki székhelyű Mátrametál Kft.-vel bővült, amely máris jelentős mértékű szpozorációs megállapodást kötött a kézilabda-szakosztállyal. Fél éves ismerkedési időszak után a terveink szerint az Eger SBS Eszterházy és az általa koordinált régiós utánpótlás rendszer is csatlakozik a DVTK-családhoz, amely együttműködés reményeink szerint mindenkét fél számára kölcsönösen hangsúlyos hozzáadott értékkel bírna.
Lovas Ferenc, a Mátrametál Kft. ügyvezetője reményét fejezte ki az iránt, hogy a támogatásukkal még sikeresebbé tehetik a kézilabda-szakosztályt.
– Ha párhuzamot vonnék szervezeteink között, közös vonásként a csapatmunka jelentőségét emelném ki – fogalmazott Lovas Ferenc. – A sportban a csapatmunka eredménye sokkal látványosabb, míg mi a mindennapi munkánk még hatékonyabbá tétele érdekében épp ebből a példából szeretnénk további erőt meríteni. Biztos vagyok benne, hogy együttműködésünkből mind a két fél jelentősen profitálhat.

Sike Károly
Fotó: Huszár Márk
2017. december 1.