Főtámogatónk: szerencsejatek

Vancsics és Kocsis elköszön

Vancsics és Kocsis elköszön

Vancsics János és Kocsis Csaba szolgálataira a 2017/18-as idényben már nem számíthat az Eger SBS Eszterházy. Mindkét játékos tagja volt a 2015 tavaszán NB I/B-s bajnoki címet szerzett megyeszékhelyi gárdának, Vancsics három, Kocsis négy év után zárja egri játékos pályafutását.

– Családi vállalkozásba kezdtünk, s az ezzel járó teendők már teljes embert követelnek – osztotta meg a 31 éves Vancsics János. – Hazaköltözünk Kecelre, s bekapcsolódom a mindennapi munkába. Teljesen nem szeretnék elszakadni a kézilabdától, ha időm és lehetőségem engedi, maradok a pályán. Erre minden valószínűség szerint környékbeli alacsonyabb osztályú együttesnél lesz lehetőségem. Nagyon jól éreztem magam Egerben, pályafutásom felejthetetlen időszaka köt a hevesi megyeszékhelyhez. Remek társaság kovácsolódott, ami a folytatásban is a gárda egyik nagy erőssége lehet. Szívből kívánom, hogy a jövőben is sok felejthetetlen sikerben legyen része az egri kézilabdás közösségnek.
Kocsis Csaba nem szakad el teljesen a klubtól. A 31 esztendős beálló utánpótlás-edzőként dolgozik tovább az egyesület kötelékében, miközben játékosként az NB I/B-s Ózdi KC gárdáját erősíti majd.
– Szeretnék minél több tapasztalatot szerezni edzőként is, az előttem álló időszakban igyekszem erre még nagyobb hangsúlyt fektetni – fogalmazott Kocsis Csaba. – Az új idényben az U12-es korosztályú együttes és a serdülő csapat edzőjeként dolgozom, bízva abban, hogy a kezem alatt minél több gyerek sajátítja el még inkább a sportág fortélyait. A tréneri munkán túl a közelben maradva szeretnék még játszani is, erre az ózdi lehetőség a legmegfelelőbb. Sok sikert a csapatnak az új idényre!
A klubvezetés tervei szerint a nyáron 2–3 játékos érkezhet az egri együtteshez.

Sike Károly
Fotó: Lénárt Márton
2017. május 23.