Ózdon tört meg az idegenbeli nyeretlenségünk

Hatalmas győzelmet aratott Ózdon az SBS-Eger Eszterházy SZSE férfi kézilabda gárdája, amely győzelem az első idegenbeli sikert is jelentette egyben az idei pontvadászat során. Iványi Bálint fiai végig vezetve, hat góllal múlták felül a borsodiakat.Fontos középmezőnybeli rangadót rendeztek Ózdon, ahol a házigazda az őszi vereségért is szeretett volna visszavágni az Egernek. Nos, a találkozó első részében nem igen tudtak mit kezdeni egymással a csapatok, de mondhatjuk úgy is, a kapusok parádéjáról szólt az első tíz minutum. Ekkor 2-1-es ózdi vezetést jegyezhettünk, talán a hazaiak ekkor még álmukban sem gondolták, hogy mi következik ezután. Mert, hogy a folytatásban az egriek akarata érvényesült. A félidő felére már négy góllal is sikerült meglépni, két gyors találatnak köszönhetően mégis egy köztével mehettek pihenni a felek. A rövid fejmosást követően kezdett magára találni ellenfelünk, ám ez sem tartott túl sokáig. A Juhász Zoltán és Nyikes Csaba vezette rohamok rendre góllal végeztek, a másik oldalon pedig a belső pozícióban szereplő játékosok hibája révén tovább nőtt a különbség. A végjátékra a markáns előnyből ebből sikerült négyet megtartani, ráadásul kettővel meg is tudta ezt fejelni a hevesi alakulat, amivel az idei szezon első idegenbeli sikerét könyvelhette el.

Iványi Bálint: – Nagyon sokat kellett várni első idegenbeli győzelmünkre, éppen ezért borzasztóan édes a siker. Már az első félidőben is el tudtunk menni a hazaiaktól, de szünetig felzárkóztak, a második játékrészben viszont már nem volt pardon. Gratulálok a csapatnak, der a jövő héten még ennél is nehezebb feladat vár ránk hazai pályán, amikor is a Balmazújváros érkezik a körcsarnokba.”

NB I/B, kelet, férfiak, 18. forduló
Ózdi KC – SBS-Eger Eszterházy SZSE 22-28 (9-10)
Ózd, 400 néző.
V.: Horváth L., Kosztend Sz.
EGER: PEREVERZIA – Kovács P. 2, Varga L. 3, Rosta 2, Drízner 2, JUHÁSZ 9, Fibec. Cs.: Repóth – NYIKES 10, Benei, Mándi K. Edző: Iványi Bálint.
Hétméteresek: 3/3. ill. 3/3.
Kiállítások (kétperces): 10 perc, ill. 14 perc.

A 18. forduló további eredményei: Balmazújváros – Hajdúnánás 29-21, Balassagyarmat – Dabas 42-35, Törökszentmiklós – Békés 26-20, Cegléd – Gyöngyös II. 37-23, Hajdúböszörmény – Lajosmizse 30-28, Nyíregyháza – Csömör 36-19.

 

Forrás: www.sport.ektf.hu