Főtámogatónk: szerencsejatek

Utánpótlás

Célunk egy olyan utánpótlás-bázis kialakítása, amely megfelelő alapanyagot szolgáltat felnőtt csapatunk részére. A tömegbázis növelés nem csupán célja az SBS Eger- Eszterházy Szabadidő és Sportegyesületnek, hanem elengedhetetlen feltétele azon hosszú távú célkitűzéseink megvalósításához, hogy felnőtt csapatunk az NB I/B-s bajnokságból feljusson az NB I-be és stabil tagja tudjon maradni a magyar férfi kézilabdázás élmezőnyének. Ennek érdekében a jelenlegi közel 130 főt számláló utánpótlás csapataink létszámát szeretnénk közel 180 fősre növelni. Ezen célok eléréséhez a szakmai és infrastrukturális feltételek professzionalizálására van szükség. A gyerekek sportágválasztása során hatalmas és folyamatosan fejlődő konkurenciával kell megküzdeni a kézilabdázásnak. Ennek érdekében szükségesnek tartjuk a szakmai és infrastrukturális feltételek javítását, valamint a versenyeztetéssel együtt járó, a családokra háruló költségek minimalizálását, ezáltal olcsóbbá és versenyképesebbé kívánjuk tenni a kézilabdázást annak érdekében, hogy népszerűségét tekintve megőrizze a sportág a vezető helyét a hazai teremsportok viszonylatában.

Utánpótlás-nevelés fejlesztése
Az Eger-Eszterházy Szabadidő és Sportegyesület sportfejlesztési programjában nagy hangsúlyt kíván fektetni már az utánpótlás korú játékosok esetében is a megfelelő feltételek biztosítására, egyrészt a szakmai színvonat növelése érdekében, másrészt pedig megakadályozva ezzel, hogy a szülők és a gyerekek elforduljanak a sportágtól. Ezen elfordulás egyik oka lehet a sportágválasztásnál jelentkező konkurencia, valamint a sportolás, versenyeztetés szülőkre háruló magas költségei. Éppen ezért ezek kiküszöbölése érdekében el kívánjuk érni, hogy az utánpótlás csapatainkban sportoló fiatalok a lehető legjobb körülmények között, a modern kor vívmányait maximálisan kihasználó környezetben végezhessék felkészülésüket.

Sporteszközök sportfelszerelés beszerzése kapcsán biztosítani kívánjuk játékosaink számára az egységes megjelenést, valamint olyan eszközök beszerzését tervezzük, amelyekkel fejlesztésük, erőnléti edzésük és mozgáskoordinációjuk jelentős mértékben javulhat (mezek, nadrágok, melegítők, edzőpólók, utazótáskák, zoknik, cipők, labdák, bóják, zsámolyok, padok, labdatartó zsák, taposólétra, ugrókötelek, mozgáskoordinációt javító eszközök).
Az SBS Eger-Eszterházy Szabadidő és Sportegyesület kiemelten kezeli már az utánpótlás korú játékosok esetében is, hogy olyan környezetben és feltételek között készülhessenek a játékosok, ahol maximálisan koordinálva és ellenőrizve van az egészségi állapotuk. Egyrészt nagy hangsúlyt kívánunk fektetni a sérülések megelőzésére, másrészt az esetleges sérülések rehabilitációjának felgyorsítására, és a mihamarabbi egészséges állapot visszanyerése nagyon fontos, főleg a fiatal játékosok esetében.

A biztonságos és egészséges mozgás, sportolás kritériumait szem előtt tartó felkészülés mellett nagyon fontos, hogy a játékosok olyan létesítményekben és olyan körülmények között versenyezhessenek, illetve utazzanak a mérkőzések, edzőtáborok helyszínére, amelyek szintén eleget tesznek ezen előbb említett kritériumnak. Ennek biztosítása érdekében a versenyek, mérkőzések, biztonságos megrendezésével összefüggő költségek, mentős rendelkezésre állási díja, játékvezetők, ellenőrök, hivatalos személyek rendelkezésre állásával kapcsolatos költségek, illetve a játékosok utaztatásának költségeit illetően is igénybe kívánjuk venni a társasági adótörvények nyújtotta plusz forrásokat.
A versenyekre való felkészülést, illetve a hazai mérkőzéseinket az alábbi sportlétesítmények bérlésével kívánjuk megoldani: Kemény Ferenc Sportcsarnok, Kemény Ferenc Ált. Isk. csarnok, Balassi Bálint Ált. Isk. csarnok, Pásztorvölgyi Ált. Isk. csarnok.

Az utánpótlás-nevelésben foglalkoztatott szakembereink számát sportfejlesztési programunk keretében folyamatosan bővíteni kívánjuk kiemelt figyelmet fordítva arra is, hogy az edzőkön és a szakedzőkön túl a megnövekedett feladatokkal párhuzamosan megfelelő szakembereket tudjunk alkalmazni (gyúró, masszőr, pszichológus stb.).