Főtámogatónk: szerencsejatek

A klubról

Az SBS Eger-Eszterházy Szabadidő és Sportegyesület a 2011/2012-es idényben csatlakozott a Nemzeti Bajnokság második vonalához. A gárda négy NB I/B-s idényt követően vívta ki az élvonalban való szereplés lehetőségét

Eredményeink:

2006/2007 NB II Keleti csoport 5. hely

2007/2008 NB II Keleti csoport 3. hely

2008/2009 NB II Keleti csoport 2. hely

2009/2010 NB II Keleti csoport 4. hely

2010/2011 NB II Keleti csoport 3. hely

2011/2012 NB I/B Keleti csoport 8. hely

2012/2013 NB I/B Keleti csoport 5. hely

2013/2014 NB I/B Keleti csoport 2. hely

2014/2015 NB I/B Keleti csoport 1. hely

2015/2016 NB I 13. hely

Címerünk:

Eger város életében a kézilabda nagy hagyományokkal rendelkezik. A korábbi sikeres NB II-es szereplésnek köszönhetően kialakult egy lelkes szurkolói bázis, akik minden hazai mérkőzésen buzdítják csapatunkat.
Csapatunk színei a sárga és a fekete.

Általános terveink:
Az SBS Eger-Eszterházy Szabadidő és Sportegyesület – összhangban a Magyar Kézilabda Szövetség hosszú távú kézilabda stratégiájában megfogalmazott célokkal – elkötelezett híve a kézilabda sportág fejlesztésének. A sportfejlesztési programunkban kitűzött célok alapelvei: a komplexitás, a folyamatosság, és a fenntarthatóság. Ezen hármasság együttállása és összhangja esetén eredményességi mutatóink javulását várjuk. Komplexitás alatt egy a sportág minden szegmensére kiterjedő elvet értünk, amelynek keretein belül a kézilabdázás és az azzal szoros kapcsolatban álló szak- és tudományterületek együttes fejlesztését kívánjuk megvalósítani. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a játékosaink és az egyesületben dolgozó szakemberek részére biztosítani akarjuk az összes olyan feltételt, amely az eredményes munkához elengedhetetlen. Ezen alapelv mentén az edzések és a felkészülések, sőt már a kiválasztás folyamataiban is segítségül kívánjuk hívni az orvos diagnosztika, a pszichológia, a sportmenedzsment valamint az informatika nyújtotta lehetőségek széles tárházát. Folyamatosság és a folytonosság alapelve szorosan összefügg a fenntarthatósággal. Éppen ezért egy olyan struktúrát kívánunk kialakítani, amely kiszámítható, rendszeres és erős alapokon nyugszik.

Mindannyiunk elemi érdeke a sportélet erősödése, egy újabb élvonalbeli látványsportág megjelenése Egerben. A célkitűzéseink mentén létrejött széleskörű összefogás és a sikerorientált utánpótlásképzés által a férfi kézilabda meghatározó szerepet kap és reméljük még nagyobb szerepet fog kapni Eger sportételében. Jövőképünk reális, hiszen a legfontosabb tényezők már rendelkezésre állnak: egy sportszerető közönségekkel teli város, magas színvonalú sportinfrastruktúra, teljes életpályát kínáló helyi utánpótlás-nevelés és elismert szakmai tudásbázis.