Rosta kontra Jordovics

A férfi NB I 14. fordulójának mérkőzésén ma 17 órától Orosháza együttesét fogadja az Eger SBS Eszterházy. Találkozót megelőzően Rosta István és Vladan Jordovics is megosztotta várakozásit.

 

Hét nemzet képviselői a pályán

A férfi NB I 14. fordulójának mérkőzése:

Eger SBS Eszterházy–Orosházi FKSE-Linamar

Eger, körcsarnok, vasárnap, 17.00. V.: Dobrovits, Tájok.

Eger SBS Eszterházy

KAPUSOK: Kovács János, Adrian Tudor Radulescu (román)

JOBBSZÉLSŐK: Vancsics János, Lezák Áron

JOBBÁTLÖVŐK: Padla József, Bajorhegyi Ádám

IRÁNYÍTÓK: Takács Bence, Kiss Gergő, Zelei Botond

BEÁLLÓK: Kocsis Csaba, Szilágyi Dávid

BALÁTLÖVŐK: Szabó Péter, Dobó Zsolt

BALSZÉLSŐK: Iváncsik Ádám, Szűcs Balázs, Menyhárt Máté.

Orosházi KFSE

KAPUSOK: Herjeczki Balázs, Miklós Gergő.

JOBBSZÉLSŐK: Komporály Attila, Pásztor Máté

JOBBÁTLÖVŐK: Németh Gábor, Emir Suhonjic (bosnyák)

IRÁNYITÓK: Marko Knezevics (szerb), Buday Dániel, Varsandán Áron

BEÁLLÓK: Milan Mazics (szerb), Dominik Smojver (horvát), Szeitl László, Berta Gábor

BALÁTLÖVŐK: Matevz Cemas (szlovén), Pavel Macovchin (moldáv), Stranigg János

BALSZÉLSŐK: Németh László, Nikola Sztojanov, Tárkányi Bence.

„Kellene a győzelem a nehéz decemberi csaták előtt”

– Az Orosháza is egyike azon csapatoknak, amelyek késhegyre menő csatát vívnak a felsőházas szereplés kiharcolásáért – emlékeztetett Rosta István, az egriek edzője. – Vladan Jordovics személyében szerb tréner irányítja a gárdát, amely több a Balkánról érkezett légióst is foglalkoztat. A csapat motorja azonban kétségkívül Buday Dániel, aki alapjaiban meghatározza a viharsarkiak játékát. Ő az, aki a góljai mellett fazont szab az OFKSE játékának. Az együttes korábban pontot szerzett a Tatabányától és a Balmazújvárostól, legutóbb pedig Mezőkövesden győzött. A sikereken túl azonban adódtak csalódást keltő eredményeik is, talán nekünk is lehet keresnivalónk. Azért is lenne fontos a két pont, mert az idei évből még előttünk álló meccsek közül (Balatonfüred, Csurgó, Szeged, Gyöngyös) itt lehet a legnagyobb esélyünk a győzelemre. A két csapat augusztusi találkozója óta sok víz lefolyt már a Tiszán, nálunk Vasko Dimitrovszki és Halász Máté kiválásával szűkebbek a lehetőségek. A hétközi találkozón azonban a fiataljaink is jó benyomást tettek rám, lehet rájuk számítani, hiszem hogy a vasárnapi összecsapáson is a segítségünkre lehetnek a győzelem kiharcolásában.

„Hinni kell, s egyetlen riválist sem szabad lebecsülni”

– Függetlenül attól, hogy a soron következő ellenfél milyen játékerőt képvisel, mindig győzni szeretnénk, erről szól a sport – fogalmazott Vladan Jordovics, az orosháziak szerb származású trénere. – Hinni kell a sikerben úgy, hogy közben egyetlen riválist sem szabad félvállról venni. A mérkőzésen aztán kiderül, hogy teljesítményével melyik csapat szolgál rá a győzelemre. Ebben a bajnokságban annyira kiegyenlítődtek az erőviszonyok, hogy a papírforma már semmit nem jelent. Bármely csapat bárhol képes a győzelemre. Az Eger ugyan újoncnak számít az élvonalban, de tele van rutinos kézilabdázókkal, akik sok nagy csatát megéltek már az NB I-ben. Tapasztalt, jó edző állt az együttes élén, aki kiválóan ráérez a csapat erényeire. Természetesen mi is készülünk, meggyőződésem, hogy nagy meccset játszunk a hazaiakkal. Hogy lehet-e bármiféle következtetést levonni az augusztusi meccsből? Semmit, óriási hibát követnénk el, ha így tennénk. Minden meccs mást hoz, akkor szereztünk két pontot, de most ismét keményen meg kell dolgoznunk a sikerért. Nem téveszthet meg bennünket az akkori teljesítményük, nekünk ismét a legjobb tudásunkat kell nyújtani.

Sike Károly

Fotó: Lénárt Márton

2015. november 15.