Antl, Petro és Radcsenko érkezett

Három új játékossal erősítette meg keretét az NB I-es bajnokság tavaszi idényére az újonc Eger SBS Eszterházy férficsapata – erről Szabó Róbert, a megyeszékhelyi klub társadalmi elnöke beszélt a Kemény Ferenc Sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatón.

 

A szlovák élvonalban címvédő, jelenleg is listavezető, a SEHA Ligában a Vardar Skopje, az MVM Veszprém és a PPD Zagreb mögött negyedik helyen álló HT Tatran Prešov együttesétől Andrej Petro (képünkön balról), Alexander Radcsenko és Radoslav Antl a szezon végéig, kölcsönbe érkezik a megyeszékhelyi klubhoz. Mindhárom kézilabdázó komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. Antl 170-szer, Petro 108-szor, Radcsenko 30-szor ölthette magára hazája válogatottjának mezét.

– Továbbra is kiscsapat vagyunk, már ami a költségvetést illeti – osztotta meg a jelenlévőkkel Szabó Róbert. – Minden más tekintetben immár a nagyok közé tartozunk, a mérkőzéseink látogatottsága például az országos kimutatások szerint is az legjobb öt csapat közé emel bennünket. Azon túl, hogy az eredményességünkön szeretnénk javítani, a szurkolók jobb kiszolgálása érdekében is döntöttünk úgy, hogy nemzetközi szinten is komoly tapasztalattal rendelkező kézilabdázókkal erősítjük meg a keretet. Törekvéseink eredményeként több mint háromszáz válogatottság érkezett az egyesülethez. Anno, 1552-ban Dobó István is ugyan magyarokból álló várvédőket állított csatasorba, ám az utolsó pillanatokban öt külföldi pattantyúst is mozgósított, mi hárommal gyarapodtunk – fogalmazott a sportvezető majd hozzátette: jár a köszönet szponzorainknak, külön Eger városának és az Eszterházy Károly Főiskolának, nélkülük nem működhetne ilyen színvonalon a férfi kézilabda, bízva abban, hogy a támogatásukra a jövőben is számíthatunk.

Radoslav Antl

Születési idő: 1978. március 2.

Születési hely: Kassa, Szlovákia.

Nemzetiség: szlovák

Magasság/súly: 180 cm/82 kg

Posztja: balszélső

Válogatottság: 170-szeres szlovák válogatott

Korábbi klubjai: 1. MHK Kosice (szlovák), Arako Kyushu (japán), HT Tatran Prešov (szlovák), Grasshopper Zürich (svájci), ZMC Amicitia Zürich (svájci), HT Tatran Prešov (szlovák)

Legnagyobb sikerei: 10-szeres szlovák bajnok, 10-szeres szlovák kupagyőztes, 3-szoros Eb és 2-szeres vb résztvevő, világbajnoki 10. helyezett

Andrej Petro

Születési idő: 1986. január 28.

Születési hely: Sala, Szlovákia

Nemzetiség: szlovák

Magasság/súly: 200 cm/135 kg

Posztja: beálló

Válogatottság: 108-szoros szlovák válogatott

Korábbi klubjai: SKP Bratislava (szlovák), US Ivry (francia), Kadetten Schaffhausen (svájci), Kecskeméti KSE (magyar), DHC Rheinland Dormagen (német), HT Tatran Prešov (szlovák)

Legnagyobb sikerei: 3-szoros szlovák bajnok, 1-szeres francia bajnok, 2-szeres Eb és 2-szeres vb résztvevő, világbajnoki 10. helyezett

Alexander Radcsenko

Születési idő: 1973. május 7.

Születési hely: Krasznodar, Oroszország

Nemzetiség: cseh

Magasság/súly: 187 cm/90 kg

Posztja: irányító

Válogatottság: 30-szoros cseh válogatott

Korábbi klubjai: SKIF Krasnodar (orosz), Isztocsik Rostov-on-Don (orosz), HCB Banik Karviná (cseh), Pallamano Conversano (olasz), MT Melsungen (német), Italgest Casarano (olasz), HT Tatran Prešov (szlovák)

Legnagyobb sikerei: 2-szeres olasz bajnok, 2-szeres cseh bajnok, 8-szoros szlovák bajnok, 1-szeres Eb és 2-szeres vb résztvevő, Európa-bajnoki 8. helyezett

Sike Károly

Fotó: Lénárt Márton

2016. február 4.