A védekezésre építkezve

A váciak vendégeként szerepel ma az Eger SBS Eszterházy, amely egy esetleges győzelemmel két pozíciót is javíthat jelenlegi helyezésén.

 

A férfi NB I 24. fordulójának mérkőzése:

Váci KSE (6.)–Eger SBS Eszterházy (12.)

Vác, csütörtök, 18.00. V.: Dobrovits, Tájok.

A megyeszékhelyiek számára a Komló elleni parádés győzelem feltétlen bizakodásra adhat okot. A két csapat őszi mérkőzésén Egerben 30:21-re nyert az edzőként Zsiga Gyula vezette Vác.

– Már az első meccsen is szerettük volna, ha a védekezésünk stabilabbá és agresszívabbá válik, úgy gondolom ezt sikerült is megvalósítani – fogalmazott Tóth Edmond, az egriek edzője. – Erre építkezve próbálunk továbblépni, a támadójátékot is némiképp színesítve. Ahhoz, hogy a váciak ellen is sikeresek legyünk, kellenek a taktikai újdonságok, az idő rövidsége miatt gyorsan kell cselekedni. A hazaiak mezőkövesdi botlása vélhetően felpaprikázta Lendvay Péteréket, nagyon nehéz feladat előtt állunk.

Az egrieknél Szabó Péter továbbra is lábadozik, míg a Komló ellen fejsérülést szenvedett Kocsis Csaba játéka egyelőre kérdéses. A beálló pótlására Szilágyi Dávid érkezhet a csapatba.

A 24. forduló további eredményei: Orosháza–Gyöngyös 22:22, Balatonfüred–Szeged 28:36, Tatabánya–Csurgó 31:20, Cegléd–PLER 23:22. Péntek, 18.00: Balmazújváros–Mezőkövesd.

Sike Károly

Fotó: Lénárt Márton

2016. március 4.