Főtámogatónk: szerencsejatek

Amerikából jöttek

Amerikából jöttek

A tengerentúlon karácsonyozott, majd ott köszöntötte a 2018-as évet felnőtt csapatunk kapusa, Nagy Dominik és a III. osztályú serdülőcsapatot irányító Benei Ákos is. Mindketten rokonlátogatásra „ruccantak át” az amerikai kontinensre. Élménydús napokat hagytak maguk mögött.

– Nagynéném Texas államban, azon belül Austinban lakik, akit nagymamámmal, édesanyámmal és nővéremmel látogattunk meg – közölte a 19 esztendős Nagy Dominik. – Két és fél hetet töltöttünk Amerikában, s ez idő alatt rengeteg utazással, számos nevezetességet sikerült megnézni. Kirándultunk a Grand Canyonban, eljutottunk a Horseshoe Bendre, jártunk egyebek mellett Los Angelesben és San Fransiscoban is. Az év utolsó napját Las Vegasban töltöttük. Annyi embert még soha nem láttam, mint amennyit ott szilveszter éjjelén. Kijelenthetem, életre szóló élményekkel gazdagodtam. Mesés tájakat jártunk be, amit korábban csak a tévében csodálhattam.

benei 1

Benei Ákos talpa nem először érintette az amerikai kontinenst.
– A feleségem testvére húsz éve St. Lousban él, hozzá utaztunk – magyarázta az utánpótlásban dolgozó szakember. – Ami továbbra is szembetűnő, hogy minden BIG, BIG, BIG! Nagy autók, nagy távolságok, nagy adag ételek. Elkocsikáztunk Springfieldbe, Abraham Lincoln szülővárosába, a nevét viselő interaktív múzeum óriási élményt jelentett. Ha Magyarországon is ilyen múzeumok lennének élmény lenne a történelem tanulás. Edző, pedagógus és sportszerető emberi szemmel egyértelmű, hogy az amerikaiak imádják a sportot. Nézni! Szerencsére eljutottam NFL, NHL és MLB mérkőzésekre is. Kansas Cityben az unokaöcsém birkózómérkőzéseit szurkoltuk végig, miközben a város már NFL lázban égett. Lenyűgözött az a profizmus és háttérmunka, ami a birkózást is körülveszi. Emellett ámultam-bámultam a középiskolákon és a hozzájuk tartozó sportlétesítményeken. Tornaterem, birkózóterem, fitness terem, műfüves focipálya, futópálya, füves focipálya, baseball pályák… Bárcsak idehazai is ilyen körülmények között dolgozhatnék! Sajnálatomra a kézilabdát viszont nem ismerik.
Hogy miért érdemes kilátogatni az Államokba? Hogy legyen miért élni, hogy legyen mit mesélni!

Sike Károly
2018. január 9.