Főtámogatónk: szerencsejatek

A Balmaz nem csak pontokat vesztett

A Balmaz nem csak pontokat vesztett

Második mérkőzését is megnyerte a Ligakupa C-csoportjában az Eger SBS Eszterházy. Túlzás lenne azt állítani, hogy sziporkázó játékkal diadalmaskodtunk, de Takács Bencéék győzelme ennek ellenére sem forgott veszélyben. Balmazújvárosban egy korszak zárult le a találkozóval.

Ebben az összeállításában utolsó mérkőzését játszotta az NB I/B Keleti-csoportjában listavezető Balmazújvárosi KK, a klub ugyanis finanszírozási gondok miatt több meghatározó játékosától is kénytelen megválni a téli időszakban. Elhangzott: a jövőben az utánpótlásra támaszkodva igyekeznek életben tartani a gárdát.
A találkozón a 20. perctől egyértelműsítette fölényét az egri gárda. A három-négygólos előnyüket végig tartották a megyeszékhelyiek, igazán nagy különbséget csak a végjátékban sikerült kialakítani Vaskó Péteréknek (képünkön). Nagy Dominik, Szepesi Noel és Tóth Rajmond személyében az egyesület legtehetségesebb fiataljai is játéklehetőséget kaptak, előbbi bravúros védésekkel, utóbbiak góllal és hasznos mezőnymunkával vívtak ki maguknak elismerést.
A hajdúságiak könnyes szemekkel hagyták el a Kőnig Rendezvénycsarnokot, érezhető volt, hogy ezúttal nem csak egy meccset veszítettek el…

A Ligakupa C-csoportja 2. fordulójában:

Balmazújvárosi KK–Eger SBS Eszterházy 23–31 (10–13)
Balmazújáros, 400 néző. V.: Medve, Tarnavölgyi.
Balmazújváros: Pásztor – Nagy N. 2, István 2, Teleki 4, Pavlovics, Kiss R. 4 (1), Veres 1. Csere: Kovács J. (kapus), Karap 4, Csontos 1, Móricz 4, Kapusi, Bodnár 1. Edző: Juan Javier Cabanas Lopez.
Eger: Repóth – Lezák 2, Takács 3, Aflitulin 2 (1), Füzi 2, Dobó Zs. 8, Szepesi I. 6. Csere: Nagy Dominik (kapus), Bajorhegyi 1, Kiss G. 1, Szepesi N. 1, Tóth R. 2, Vaskó 3. Edző: Tóth Edmond.
Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–5, 12. p.: 6–6, 18. p.: 8–8, 24. p.: 8–11, 36. p.: 13–17, 42. p.: 16–20, 48. p.: 20–22, 54. p.: 22–25.
Kiállítások: 0, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/1.
Tóth Edmond: – A mérkőzés hangulatára rányomta a bélyegét az újvárosiaknál kialakult helyzet. Mindezek ellenére, nagy erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Jól játszottunk, egyedül a helyzetkihasználás miatt lehetek bosszús. Ha a támadás befejezéseknél pontosabbak vagyunk, jóval korábban fölényessé tehettük volna a vezetésünket.
Következik: Ligakupa, C-csoport, 3. forduló: Eger SBS Eszterházy–Balmazújvárosi KK, január 23., kedd, 18.00.
tippmix_CMYK
Sike Károly
Fotó: Lénárt Márton
2018. január 20.