Főtámogatónk: szerencsejatek

Eger–Gyöngyös: kimaxolva

Eger–Gyöngyös: kimaxolva

A szezon negyedik megyei rangadóját is megnyerte az Eger SBS Eszterházy. Lezák Áronék pestiesen szólva „kimaxolták” a Gyöngyös elleni mérkőzéseket, a két bajnoki győzelem után a Ligakupában is oda-vissza felmúlták a mátraaljaiakat.

Az egriek már korábban bebiztosították csoportelsőségüket, így különösebb tét nélkül léphettek pályára. Légiósként ezúttal a hosszabb pihenő után ismét csatasorba álló szlovák Richard Stochl, valamint az Európa-bajnokságól visszatérő montenegrói Igor Radojevics kapott játéklehetőséget, s mindketten főszereplővé léptek elő. Előbbi bravúrok egész sorát mutatta be a kapuban, míg utóbbi a hasznos mezőnymunka mellett a gólszerzésből is kivette a részét.
A támadásbefejezések mindkét oldalon sok esetben bosszúságra adtak okot. Az első hullámvölgy a 6. perc körül érkezett (5–3), amit alátámaszt, hogy a félidő hátralévő részében már csak négy egri gólt jegyezhettük fel. Fordítani ennek ellenére sem sikerült a gyöngyösieknek, sőt nem kis bravúr a védelemtől, hogy egy ilyen gólszegény időszak ellenére is előnnyel vonulhattunk pihenőre.
A második játékrészben kevesebb mint tíz perc alatt már ötre (15–10), majd húsz perc játék után hétre nőtt (20–13) az egriek előnye. A kiváló védekezésből sok esetben gyors indításokat vezethettek Vaskó Péterék. A fölényes vezetés birtokában már némiképp lankadt a figyelem, a Gyöngyös így a hajrában kozmetikázhatott az eredményen.
A megyeszékhelyiek negyedik mérkőzésüket is megnyerték a Ligakupa C-csoportjában, így Füzi Dánielék hibátlan mérleggel jutottak a sorozat legjobb nyolc együttese közé. Igor Radojevicsék nyolc nap múlva Vácott lépnek pályára, már bajnoki pontokért.
A Ligakupa C-csoportja 4. fordulójában:
Eger SBS Eszterházy–B. Braun Gyöngyös 23–22 (9–8)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 600 néző. V.: Bíró Á., Kiss O.
Eger: Stochl – Lezák 4, Radojevics 5, Bajorhegyi 1, Kiss G., Füzi 2, Takács 1. Csere: Repóth (kapus), Szepesi I. 5, Szabó P. 1, Dobó Zs. 2, Vaskó 1, Tóth R., Szepesi N. 1. Edző: Tóth Edmond.
Gyöngyös: Tóth M. – Gábori, M. Mikita 3, Sipeki 3, István 6, Lele 2, Németh T. Csere: Holló M., Hudák (kapusok), Gerdán 2, Loncar 1, Tóth G. 1, Urbán 3, Igó 1. Edző: Konkoly Csaba.
Az eredmény alakulása. 6. perc: 4–3, 12. p.: 6–4, 18. p.: 6–5, 24. p.: 7–6, 36. p.: 11–10, 42. p.: 15–11, 48. p.: 17–13, 54. p.: 22–16.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: –, ill. 2/–.
tippmix_CMYK
Sike Károly
Fotó: Lénárt Márton
2018. január 26.