Főtámogatónk: szerencsejatek

Iváncsik örül a vezérszerepnek

A szomszédvár B. Braun Gyöngyös csapatától érkezett a nyáron a szintén élvonalbeli tagsággal rendelkező Eger SBS kötelékébe Iváncsik Ádám. A 25 éves balszélső nagy kihívásként tekint az egri szerepvállalásra.

– Két szezont töltöttem a gyöngyösieknél, a szerződésem az idény végén járt le – kezdte szavait az Iváncsik-család legfiatalabb tagja. – Az első évem a B. Braunnál a várakozásoknak megfelelően alakult, az elmúlt idényben azonban már kevesebb játéklehetőséget kaptam. Az új kérők közül az Eger SBS ajánlatát tartottam a legszimpatikusabbnak, nagyon bízom benne, hogy sikerül rászolgálni a bizalomra.

Iváncsik Ádám nem az első olyan kézilabdázó, aki a mátraaljai városból érkezik a megyeszékhelyre, esetleg pályafutása során szerepelt már gyöngyösi színekben. Kovács János, Bajorhegyi Ádám, Halász Máté, Kocsis Csaba, Szabó Péter és a vezetőedző, Rosta István után a korábbi junior-válogatott balszélső a hetedik személy, aki rendelkezik GYKK-múlttal. Iváncsik kérdésünkre válaszolva elmondta: semmilyen zrika nem érte a szurkolók körében nagy riválisnak kikiáltott Egerhez történt igazolása miatt, sőt, rengetegen gratuláltak, és sok sikert kívántak neki új állomáshelyén.

– A csapatkapitány, Szabó Péter, már évekkel ezelőtt felvetette nekem az egri szerepvállalás lehetőségét, tavasszal pedig Rosta István is jelezte, szívesen látna a csapatában – emlékeztetett Iváncsik Ádám. – Nagy kihívásként tekintek az új idény elé, ugyanis vélhetően vezérszerep hárul rám a baloldalon. Eddigi tapasztalataim egyébként azt mutatják, hogy jobban megy a játék, ha érzem a bizalmat és folyamatos lehetőséghez jutok. Remek közösségbe, igazán családias légkörbe kerültem. A város gyönyörű. Eddig csak pozitív tapasztalataim vannak.

Sike Károly

Fotó: Lénárt Márton

2015. július 31.