Főtámogatónk: szerencsejatek

Kiss: pattanásig feszültek az idegek

Kiss: pattanásig feszültek az idegek

Minden társában maradt hiányérzet az elmúlt hetek eredményei láttán, amely Kiss Gergő szerint csak még dacosabbá teszi az Eger SBS Eszterházy együttesét.

A férfi NB I 20. fordulójának mérkőzése:
Eger SBS Eszterházy–Sport36-Komló
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, szombat, 18.00.
Vezetik: Bacs József, Bóna Szabolcs

– Négy zsinórban elszenvedett bajnoki vereséget követően, összességében hat nyeretlen tétmérkőzéssel a hátuk mögött várják a Komló elleni összecsapást. Rég látott vendég már a győzelem az egri öltözőben. Hogy viselik ezt az időszakot?
– Pattanásig feszültek az idegek – válaszolt Kiss Gergő, az egriek védekező játékosa. – Kettőzött erővel dolgozunk az edzéseken, érezhető, hogy mindenkiben maradt hiányérzet az elmúlt hetek eredményei láttán. Bízom benne, hogy ez a hatalmas bizonyítási vágy, kiugró teljesítményben mutatkozik meg a baranyaiak ellen.
– Miként lehetne pontot tenni a negatív széria végére?
– A hozzállással nem volt gond, egyetlen ellenféllel szemben sem léptünk úgy a pályára, hogy túlságosan is elbizakodottak lennénk. A Szeged és a Veszprém ellen kalkulát vereségekről beszélhetünk, míg a Vác és az FTC ellen ki-ki meccsen maradtunk alul. Ahogy ősszel több ilyet is sikerült megnyerni – olykor a szerencsét sem nélkülözve –, úgy most ezeket elveszítettük.
– A korábbi időszakban az volt jellemző a csapatra, hogy a bajban mindig plusz energiákat tudtak mozgósítani és felülemelkedtek a gondokon.
– Ebben bízunk most is. Ha a hétköznapokban olykor tornyosulnak is előttünk a nehézségek, a mérkőzésen minden dühünket kiadjuk magunkból. A sérülés sosem jön jókor, de most ez különösen is igaz. Több kulcsjátékos sem edzett a héten, nagy kérdés, hogy milyen összeállításban futunk ki a pályára.
– A védekezés ezúttal is döntő lehet. Érzi a felelősséget?
– Persze, de nemcsak én, mindannyian. Igyekszünk ezúttal is stabil lábakon állni, amely a támadásokhoz is erőt sugározhat. Talán ezzel is egy picit tehermentesíthetjük a támadókat, nem lesz rajtuk akkora teher, ha hátul nem kapjuk futószallagon a gólokat. A jó védekezés mindig biztonság érzetet ad, erre törekszünk.
– Milyen új információkkal rendelkeznek a Komlóról?
– Hozzánk képest irigylésre méltó helyzetben vannak. Megnyugtató pozícióban állnak a tabellán, hosszú ideje stabil csapatjátékuk van, kiemelkedő képességű átlövőkkel. Jelentős változásra nem számítok az ősszel tapasztaltakhoz képest, fel kell nőnünk ehhez a feladathoz.
– Azt, hogy Egerben egyetlen rivális sem mehet biztosra, már számtalanszor bizonyították. A hazai környezet remélhetőleg ezúttal is plusz energiákat szabadít fel.
– Ez egyértelműen a szurkolóknak köszönhető. Számtalanszor segítettek már át bennünket a nehezebb időszakokon, amit közös ünneplés zárt. A jelenlegi helyzetünkben minden eddiginél nagyobb szükség lesz rájuk, ők jelentik a csapat nyolcadik tagját. Hatvan percen keresztül olyan atmoszférában szeretnénk kézilabdázni, amely átlendít bennünket a nehézségeken. Ilyenkor még többet jelent a támogatásuk.

tippmix_CMYK

Sike Károly
Fotó: Lénárt Márton
2018. március 9.

Szóljon hozzá!