Főtámogatónk: szerencsejatek

Megtörni a Vác lendületét

Megtörni a Vác lendületét

Újoncok találkoznak a férfi kézilabda NB I 11. fordulójában. Az Eger SBS Eszterházy mai vendége az a Vác lesz, amely eddig erőn felül teljesít az élvonalban.

 

A férfi NB I 11. fordulójának mérkőzésén:

Eger SBS Eszterházy–Váci KSE

Eger, körcsarnok, vasárnap, 17.00. V.: Nagy F., Túróczy J.

Eger. Kapusok: Kovács János, Adrian Tudor Radulescu (román), Repóth Dániel. Jobbszélsők: Vancsics János, Lezák Áron. Jobbátlövők: Padla József, Bajorhegyi Ádám. Irányítók: Takács Bence, Halász Máté, Kiss Gergő, Zelei Botond. Beállók: Kocsis Csaba, Szilágyi Dávid. Balátlövők: Szabó Péter, Dobó Zsolt. Balszélsők: Iváncsik Ádám, Szűcs Balázs, Menyhárt Máté.

Vác. Kapusok: Vitáris Norbert, Tóth Mihály (szlovák), Kreisz Gergő. Jobbszélsők: Marko Vasics (szerb), Terenyi Zoltán, Zopcsák Zalán. Jobbátlövő: Aleh Astrashapkin (fehérorosz), Bartók Donát, Czene Dávid. Irányítók: Lendvay Péter, Kökény Tibor, Székely Kristóf. Beállók: Munkácsi Robin, Tyiskov Mihály, Nemanja Vucsicsevics (szerb). Balátlövők: Darko Pavlovics (szerb), Pál Gergely, Joháczi Attila. Balszélsők: Császár Ferenc, Fekete Dávid. Sérült: Milan Popovics (montenegrói).

„Számítunk a közönségre, nélkülük kevesebben vagyunk”

– Ahogy azt már korábban is hangoztattam, rendkívül kiegyensúlyozott az idei bajnokság, a mérkőzések nagy része abszolút háromesélyes – válaszolt Rosta István, az egriek vezetőedzője. – Az első fordulókhoz képest rengeteg tapasztalattal gazdagodtunk, mostanra kezdünk belerázódni az NB I-es meccsek dinamikájába és küzdelmébe. A sikerek pedig kellő önbizalmat hoznak. Továbbra is becsületesen dolgozunk, remélve azt, hogy minél tovább nyújthatjuk az immár három meccs óta tartó veretlenségi sorozatot. A váciak több mérkőzését is láttam a napokban, számomra nem meglepetés az eddigi szereplésük. Minőségi kerettel dolgozhat Zsiga Gyula kollégám, a magyarok mellett montenegrói, szerb, fehérorosz kiválóságokkal. A játékoskeret alapján sokra hivatottak. Látjuk a lyukakat is, igyekeztünk ennek megfelelően kidolgozni a jó taktikát, aztán mint tudjuk: a puding próbája az evés. Végig koncentrálnunk kell, s persze továbbra is számítunk a közönség buzdítására, hiszen nélkülük kevesebben vagyunk. A sokakat foglalkoztató beálló kérdésre, pedig azt tudom mondani, hogy az esetleges új játékos érkezése akár a téli időszakra is kitolódhat. Nehéz ilyenkor bárkit is mozdítani.

„A bravúros idénykezdet ellenére is a földön maradtunk”

– Szerencsésen kezdődött számunkra a bajnokság, a Balmazújvárosban és Orosházán aratott győzelem önbizalom növelőként és lélekerősítőként is hatott – emlékeztetett Zsiga Gyula, a váciak trénere. – Jól meglovagoltuk az eredményes szezonkezdetet, akkoriban talán még kicsit könnyelműen álltak hozzánk az ellenfelek. Nem vagyok benne biztos, hogy maholnap is képesek lennénk hasonló bravúrra. Egyébként kiváló szellemű gárdával dolgozhatok, amely a magyar és a külföldi kézilabdázók mellett remek ötvözete a fiatal és rutinosabb játékosoknak is. A földön maradtunk, továbbra is az elsődleges célunk a bennmaradás kiharcolása, amellett, hogy természetesen szeretnénk kihozni magunkból a maximumot. Valamennyi mérkőzésen a két pont megszerzéséért indulunk harcba, s ha végén azzal kell szembesülnünk, hogy minden erőfeszítésünk ellenére a rivális jobban teljesített, nem tehetünk mást, mint fejet hajtunk a győztes előtt. Egerben is ezt a filozófiát követjük. A hétközi, SZESE Győr elleni Magyar Kupa-mérkőzés kicsit bezavart a felkészülésünkbe, de már minden erőnkkel az előttünk álló feladata koncentrálunk. A hideg fej, a kellő koncentráció lehet a siker egyik záloga.

Szilágyi élni szeretne a lehetőséggel

Kötőhártya-gyulladás gyanújával került orvoshoz Szilágyi Dávid, akinél végül szaruhártya-gyulladást diagnosztizáltak, s emiatt másfél hét pihenőre kényszerült az egriek beállója. A 22 esztendős kézilabdázó a héten már ismét edzésre jelentkezett, s nagy várakozásokkal tekint a soron következő mérkőzésre.

– Vasko Dimitrovszki kiválásával, a jövőben minden bizonnyal több játéklehetőséghez jutok, bízom benne, hogy hasznos tagja leszek a csapatnak – osztotta meg Szilágyi Dávid. – Ezáltal a teher is nagyobb rajtam, de bizonyíthatom, hogy képes vagyok megállni a helyem. A betegség alatt nem estem vissza, megfelelő erőállapotban érzem magam. Kiélezett mérkőzést várok, óriási küzdelemre számíthatunk. A tavalyi Magyar Kupa-kudarc óta sok víz lefolyt már a Dunán, mindkét csapat sokat fejlődött, ezúttal új felállásban találkozunk. Nagyon veszélyesek a légiósaik, a szélsőkre, a lövőkre fokozottan kell figyelnünk. A győzelem kiharcolása lebeg a szemünk előtt, s ha a sikerből én is kivehetem a részem, még boldogabb leszek.

A 11. forduló további mérkőzései: Szeged–Balatonfüred 34:26, Csurgó–Tatabánya 19:21, PLER–Cegléd 27:25, Gyöngyös–Orosháza 24:21, Mezőkövesd–Balmazújváros 22:19. Szabadnapos: Komló.

Sike Károly

Fotó: Lénárt Márton

2015. október 25.