Főtámogatónk: szerencsejatek

Örömünnep az utolsó hazai bajnokin

Örömünnep az utolsó hazai bajnokin

A mieinknek óriási motivációt jelentett a fantasztikus hangulat, miközben a váci edzőnek olyan érzése volt, mintha játékosai piknikezni jöttek volna Egerbe. Richard Stochl köszönetét fejezte ki a szurkolóknak, Ménfői Attila a be nem tartott taktikai utasítások miatt kesergett. Nyilatkozatok az Eger SBS Eszterházy–Váci KSE (36–24) mérkőzést követően.

Tóth Edmond, az egriek vezetőedzője: – Óriási motivációt jelentett, hogy ilyen fantasztikus közönség előtt léphettünk pályára. A héten olyan munkát végeztünk, hogy a mérkőzésre kellően frissek legyünk. Felszabadult játékot kértem, illetve azt, hogy próbáljuk meg legjobb tudásunk szerint kiszolgálni az általunk oly nagyra becsült szurkolóinkat. Ez úgy érzem, teljes mértékben sikerült. Nagyon jó érzés hétről-hétre ilyen támogatottság mellett dolgozni. A mérkőzést követően a drukkerek alig akarták elengedni a játékosaimat. Bízom benne, hogy a Ligakupa-döntőjében még egy nagyon tudunk húzni, remélhetőleg a szurkolókkal karöltve.

Gúnya Péter, a váciak vezetőedzője: – Mióta bebiztosítottuk a bennmaradásunkat, nem tudunk megfelelő mentális állapotba kerülni. Ezúttal olyan érzésem volt, mintha eljöttünk volna Egerbe egyet piknikezni vagy megnézni a várat. Nagyon bosszús vagyok, szeretném, ha az utolsó két mérkőzésen helyre tennénk a becsületünket. A hazaiak óriási elánnal küzdöttek, a győzelmük ilyen arányban is megérdemelt. A számok nem hazudnak. Azokból amiket előzetesen elterveztünk, nagyon keveset tudtunk megvalósítani. Gondolok itt Radoslav Antl semlegesítésére vagy arra, hogy a nagy lövőket távol tartsuk a kapunktól. Lassan örülök annak, hogy vége lesz a bajnokságnak.

Richard Stochl, az egriek kapusa: – A legfontosabb feladatnak azt tekintettük, hogy nyerjünk, s továbbra is erős vár legyen Eger. Nagyon szerettük volna megörvendeztetni a közönséget. Köszönjük szépen a buzdítást!

Ménfői Attila, a váciak jobbszélsője: – A megszokott módon készültünk a mérkőzésre, de a taktikai utasításokat nem tudtuk betartani. Szinte semmi sem sikerült. Támadásban és védekezésben is rengeteg hibával játszottunk.

Sike Károly
Fotó: Márkus Attila
2017. április 30.