Főtámogatónk: szerencsejatek

Régiós központtá vált Eger

Régiós központtá vált Eger

Már az ezerhez közelít azon gyermekeknek a száma, akik az Eger SBS Eszterházy szárnyai alatt pallérozódhatnak az ország észak-keleti régiójában. Az elmúlt időszakot górcső alá véve bizton állítható, hogy jócskán akad olyan ember, aki már „megfertőződött” a kézilabda szeretetével.

– Az NB I-es felnőttcsapat hátországát a saját utánpótlás alkotja. A bázis szélesítésére köztudottan az egyik legfontosabb feladatként tekintettek. Mit lehet tudni a jelenleg állásról?
– Az elmúlt fél évben együttműködési megállapodást kötöttünk a három szomszédos megye, Nógrád, Borsod és Jász-Nagykun-Szolnok megyeszékhelyi klubjával, szűkebb környezetünkben pedig az Ózddal, a Füzesabony és a Hevessel – válaszolt Szabó Róbert, az egri egylet társadalmi elnöke. – Az észak-magyarországi régió legjelentősebb regionális utánpótlás-képző központjává váltunk, mintegy ezer fiatal kézilabdázó pályafutását követjük figyelemmel és igyekszünk menedzselni őket. Hatalmas lépés ez a klub életében, amihez nagy reményeket fűzünk. Az utánpótlás-nevelés fontosságáról alkotott filozófiánkat szeretnénk közvetíteni a partnerklubok felé.

– Az utánpótláson túl, a csapat mögött álló pártolói bázis jelentőségét is rendre kiemeli. Bizton állíthatjuk, jócskán akad olyan ember, akit már „megfertőztek” a kézilabda szeretetével.
– Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen nagy közönség sorakozott fel a csapat mögé, legfőbb célunk hogy megtartsuk, tovább bővítsük, de mindenképpen kiszolgáljuk őket. Értük érdemes dolgozni, akik hétről-hétre ott vannak a meccseinken, azokért a gyerekekért akik rendszeresen látogatják az edzéseken. Ez ad erőt a napi munkához.

– A minimális szinten tartáshoz azonban a megfelelő anyagi háttér sem nélkülözhető.
– Az ellenfelekhez képest továbbra is kis költségvetésű klubnak számítunk. A lelkesedésünk ugyan töretlen, de alulfinanszírozottként nagyon nehéz ebben a közegben helytállni. Ahogy említettem, nemcsak a profi kézilabdára fókuszálunk, a szélesedő utánpótlásbázis révén jóval szerteágazóbb a tevékenységi kör. Az előzetes várakozásaink ellenére Eger városa továbbra is a költségvetésünk elenyésző hányadát biztosítja, emiatt jelentős lépéshátrányban vagyunk a riválisokkal szemben.

– A felnőttcsapat szombaton 18 órától játssza első hazai mérkőzését az 2017/18-as férfi NB I-ben. Az ellenfél az az Orosháza lesz, amellyel az elmúlt évben számos nagy csatát vívtunk.
– Ezúttal is kiélezett küzdelemre számíthatunk, annak ellenére is, hogy akadnak sérültjeink. Az anyagi lehetőségeink nem teszik lehetővé, hogy újabb kézilabdázókat igazoljunk, ezért továbbra is bízunk abban, hogy az esetleges nehézségeken túllendít bennünket a közönség. Köztudott, hogy nálunk a csapat nyolcadik játékosa a fantasztikus szurkolótábor, a csapat legerősebb láncszeme, az elmúlt évek kétségtelenül legjobb igazolása.

Sike Károly
Fotó: Lénárt Márton
2017. szeptember 7.